Partea rusă estimează că pierderile armatei ucrainene sunt de 10 ori mai mari decât cele recunoscute de președintele Zelensky

foto

Între Rusia și Ucraina continuă războiul informațional în ceea ce privește pierderile de militari și tehnică de luptă în cadrul confruntărilor de pe teritoriul ucrainean. Astfel, fiecare dintre părți încearcă să maximizeze pierderile adversarului și să le minimizeze pe cele proprii, în principal pentru menținerea unui nivel ridicat al moralului trupelor.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a declarat, pe 16.04.2022, că pierderile armatei ucrainene și ale altor formațiuni paramilitare se ridică la 23.367 de persoane.

“În prezent, pierderile iremediabile ale Ucrainei se ridică la 23.367 de persoane. Această cifră include militarii armatei ucrainene, Gărzii Naționale și mercenarii străini”, a menționat Konashenkov, citat de agenția de presă Interfax.

Acesta a precizat că, în zilele următoare, Ministerul rus al Apărării va publica fragmente dintr-o serie de documente ale armatei ucrainene privind pierderile de militari în timpul conflictului.

Trebuie precizat faptul că, numai cu o zi înainte, în cadrul unui interviu acordat pentru canalul de televiziune american CNN, președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, declarase că pierderile Forțelor Armate ale Ucrainei se ridică la aproximativ 2.500-3.000 de persoane.

Partea rusă a susținut că, numai în localitatea Mariupol, pierderile armatei ucrainene sunt de aproximativ 4.000 de militari.

În ceea ce privește pierderile de tehnică militară ale armatei ucrainene, Igor Konashenkov a spus că, de la începutul confruntărilor, militarii ruși au distrus 134 de avioane, 460 de drone, 246 de complexe de rachete antiaeriene, 2.269 de tancuri și alte mașini de luptă blindate, 252 de lansatoare multiple de proiectile reactive, 987 de instalații de artilerie și aruncătoare de mine, precum și 2.158 de unități de tehnică militară specială. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pentru informarea corectă a publicului, trebuie spus că și Ucraina estimează pierderile militarilor ruși cam la același nivel, adică de 10 ori mai mari decât cele recunoscute oficial. În urmă cu ceva timp, reprezentanții ucraineni susțineau că pierderile suferite de armata rusă sunt de 13.000-15.000 de militari, în timp ce oficialii ruși recunoșteau pierderea a 1.200-1.300 de persoane.

Surse: militarynews.ru, iz.ru.