Kadîrov a anunțat intrarea forțelor speciale cecene în Regiunea Sumy din Ucraina. Trupele ruse ar fi capturat localitatea de frontieră Ryzhevka

foto

În cadrul unui mesaj postat pe canalul său de Telegram, șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a anunțat, pe 10.06.2024, că trupele ruse au lansat o operație ofensivă în Regiunea Sumy din Ucraina, eliberând localitatea de graniță Ryzhevka.

Deocamdată nu există o confirmare oficială a acestei informații, reprezentanții Ministerului rus al Apărării nefăcând declarații în acest sens.

Din mesajul președintelui cecen rezultă faptul că acțiunile ofensive ale trupelor ruse în Regiunea Sumy au fost planificate la scară largă. Satul Ryzhevka, situat la granița dintre Regiunile Sumy și Kursk, a fost eliberat, iar inamicul s-a retras, suferind pierderi semnificative. De asemenea, se precizează că întreaga operațiune a durat numai trei zile.

“Soldații regimentului AKHMAT-Cececia din cadrul Ministerului rus al Apărării, sub comanda lui Aslambek Saliev, împreună cu personal din alte unități rusești, au efectuat acțiuni tactice și au eliberat o altă așezare deținută de inamic. Este vorba despre satul Ryzhevka, situat la granița cu Regiunea Kursk”, a menționat Kadîrov.

foto 1

Recent, comandantul forțelor speciale AKHMAT, Apty Alaudinov, a confirmat transferul unităților cecene în direcția nord. Acesta a precizat că este vorba nu numai de unități de forțe speciale, ci și de alte formațiuni ale Ministerului Apărării și Gărzii ruse din republică.

Anterior, serviciile de informații ucrainene au vorbit despre concentrarea trupelor ruse în Regiunea Kursk, unde se pregătește o ofensivă pentru extinderea frontului și întinderea rezervelor ucrainene.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un comentariu