Despre mine

Mă numesc Ionel COPCEA și locuiesc în localitatea Smeura, lângă Pitești. Sunt pensionar militar și, în același timp, absolvent al Facutății de limbi și literaturi străine din cadrul Universității din București, specializarea cehă-franceză.

20170605_104735.jpg

Dispunând de timp liber, am decis să înființez acest blog, unde să îmbin o pasiune mai veche pentru scris, cu experiența dobândită în timpul carierei militare și cu abilitățile de traducere din anumite limbi slave.

În consecință, voi încerca să mă adresez atât publicului cu anumite cunoștințe în domeniul militar, cât și publicului larg, interesat de situația de securitate din zona în care ne aflăm.

Am ales să vorbesc despre Regiunea Extinsă a Mării Negre (REMN)  și, în special, despre Federația Rusă, țara cea mai mare și mai influentă din această zonă, din două motive: în primul rând, pentru că aceasta este foarte ofertantă în domeniul militar, dispunând de toate categoriile de Forțe Armate, de echipamente și tehnologii militare de ultimă generație, și, în al doilea rând, pentru că pot lucra direct cu materiale în limba rusă, care se găsesc din abundență pe Internet.

Precizez de la început că voi utiliza exclusiv materiale publice, din surse deschise, și voi încerca, în mod riguros, ca la fiecare lucrare să menționez sursele din care provin informațiile.

Voi publica, într-un ritm de două-trei materiale pe săptămână, informații, documentare, analize și sinteze referitoare la acțiunile Federației Ruse în REMN, concentrându-mă, în special, pe armamente și tehnică militară, inclusiv la nivel strategic.

Voi încerca să abordez o tematică amplă, cu subiecte alese din diverse specializări ale domeniului militar.

Documentele întocmite vor fi la un nivel mediu, fără multe lucruri sofisticate, pentru a putea fi citite, sper eu, de cât mai multă lume. Limbajul va fi simplu, ușor de lecturat și de înțeles.

În încheiere, vreau să mai fac o singură precizare. Acest blog nu este nici pro american, nici împotriva Federației Ruse. Voi încerca să fiu cât se poate de imparțial și să prezint puncte de vedere proprii, cât și puncte de vedere ale ambelor tabere (SUA versus Federația Rusă). Nu urmăresc promovarea intereselor nimănui, ci doar prezentarea situației reale, fără deformări și fără exagerări.

Lectură plăcută!