O navă de luptă rusească a luat foc în Marea Barents. Motoarele de producție ucraineană vinovate de izbucnirea incendiului

foto

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional Sud din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei, Dmytro Pletenchuk, a anunțat, pe 10.06.2024, că nava rusă antisubmarin Amiral Levcenko arde în Marea Barents, după ce un motor a funcționat defectuos și a luat foc.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Pletenchuk a spus că echipajul navei, format din câteva sute de persoane, a fost blocat la bord “într-o luptă pentru supraviețuire”.

“Sperăm ca aceasta să fie în zadar”, a scris Pletenchuk în mesajul său.

Potrivit precizărilor sale, incendiul a izbucnit din cauza sancțiunilor impuse de partea ucraineană, deoarece Forțele Navale rusești nu sunt în măsură să întrețină singure motoarele fabricate la Mykolaiv (Ucraina).

După cum este cunoscut, multe dintre navele rusești din perioada sovietică au fost construite și întreținute în orașul-port Mykolaiv dinUcraina.

De la declanșarea invaziei militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei, majoritatea navelor rusești care au luat foc s-au aflat în Marea Neagră, acestea fiind lovite de dronele ucrainene.

Reprezentanții militari ucraineni susțin că, până în prezent, au fost distruse peste 30% din navele Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Între altele, forțele ucrainene au scufundat crucișătorul Moscova, nava amiral a FRMN, și au paralizat Rostov pe Don, unul dintre cele patru submarine din Marea Neagră capabile să lanseze rachete de croazieră.

În ultimul atac efectuat cu succes, dronele maritime ucrainene de tip Magura V5 au lovit patru ambarcațiuni rusești de patrulare model KS-701 Tunets, în Crimeea, pe 30 mai. Potrivit serviciului ucrainean de informații militare (GUR), două dintre acestea au fost distruse, iar alte două avariate.           

Surse: kyivindependent.com, x.com, t.me.

 

 

Lasă un comentariu