De frica dronelor maritime ucrainene, rușii au amplasat o barieră de barje în fața Podului Crimeea peste Strâmtoarea Kerci

foto

Surse rusești de pe rețelele de socializare au informat, pe 13.06.2024, că Podul Crimeea a fost protejat împotriva atacurilor cu drone maritime ucrainene, prin amplasarea unei bariere de barje din direcția Mării Negre. Mai multe imagini care confirmă acest lucru au fost publicate pe Internet.

Amenințarea unui atac al dronelor maritime asupra Podului Crimeea nu a dispărut, partea ucraineană anunțând în mod repetat că intenționează lovirea acestuia. Ca urmare, autoritățile ruse au decis să întărească protecția obiectivului de importanță strategică. În acest scop, au fost amplasate 17 barje în apropierea arcadelor din zona navigabilă, care protejează podul din direcția Mării Negre.

“Partea principală a podului, în zona arcadelor, care se întinde pe o distanță de 4.811 metri (de la Insula Tuzla și până la Peninsula Kerci) a fost protejată cu o barieră de 17 barje, pentru a preveni atacurile dronelor maritime”, a scris utilizatorul Colonelcassad pe canalul său de Telegram.

Trebuie remarcat faptul că, până în prezent, partea ucraineană a atacat de două ori Podul Crimeea, după care acesta a trebuit să fie restaurant. După cum a declarat recent șeful Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, Kyrylo Budanov, Podul Crimeea este o țintă legitimă pentru Forțele Armate ale Ucrainei, așa că atacurile asupra acestuia vor continua.

Experții occidentali au stabilit că pentru o lovitură reușită asupra Podului Crimeea este necesară atacarea simultană a acestuia din aer și de pe mare. Astfel, rachetele de croazieră ar trebui să lovească puntea podului, iar dronele maritime să vizeze stâlpii de susținere ai acestuia.

Anterior, serviciile de informații occidentale au ajuns la concluzia că Rusia nu mai folosește Podul Crimeea pentru a transfera echipamente militare și muniții, preferând să facă acest lucru prin teritoriile noilor regiuni capturate din Ucraina. Cu toate acestea, Kyrylo Budanov susține că transferurile de personal peste Podul Crimeea continuă, așa încât acesta trebuie distrus.       

Surse: topwar.ru, x.com, t.me.

Lasă un comentariu