După S-300 și S-400, militarii ucraineni vor putea să lovească și S-500. Rușii au dislocat elemente ale sistemelor de acest tip în Crimeea, pentru apărarea podului peste Strâmtoarea Kerci

foto

Șeful Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, Kyrylo Budanov, a declarat, pe 12.06.2024, că Rusia a desfășurat elemente ale celui mai modern sistem de apărare antiaeriană S-500 Prometheus în Crimeea ocupată.

“Au apărut cele mai recente elemente ale S-500. În principiu, este vorba despre o exploatare experimentală. Ei bine, ele au apărut deja acolo”, a menționat  Budanov într-o declarație pentru @WEUKRAINETV.

Potrivit precizărilor sale, noile sisteme de apărare antiaeriană S-500 au ca misiune principală apărarea Podului Crimeea peste Strâmtoarea Kerci.

După cum susțin reprezentanții ruși, S-500 este capabil să intercepteze rachete balistice intercontinentale și rachete hipersonice. Costul unui sistem de acest tip este de aproximativ 2,5 miliarde de dolari.

Foarte probabil, elementele sistemului S-500 dislocat în Crimeea vor deveni în curând ținte ale rachetelor ATACMS, de producție americană, care sunt întrebuințate de Forțele Armate ale Ucrainei.

În ultimele luni, armata ucraineană a lovit în mod sistematic sistemele rusești de apărare antiaeriană S-300 și S-400 dislocate în Peninsula Crimeea. În acest scop au fost folosite rachete de croazieră occidentale Storm Shadow/SCALP-EG și ATACMS.  

Surse: kyivindependent.com, x.com, t.me.

Lasă un comentariu