Încă o noapte agitată în Ucraina: Trupele ruse au lovit ținte din regiunile Hmelnițki, Cekasy și Harkov. Aviația poloneză a fost ridicată din nou în aer

foto

În cursul nopții de 14.06.2024, trupele ruse au efectuat un nou atac masiv cu rachete și drone asupra unor ținte de pe teritoriul ucrainean. De asemenea, în estul Ucrainei, au fost întrebuințate și bombe de aviație cu module universale de planare și corecție.

Potrivit surselor rusești, loviturile nocturne au fost îndreptate, în special, împotriva unor obiective din regiunile Hmelnițki, Cerkasy și Harkov.

Astfel, mijloacele de lovire rusești au ajuns din nou în regiunea Hmelnițki, unde aerodromul din Starokonstantinov a fost ținta rachetelor lansate de partea rusă. Mai multe explozii au fost semnalate și în centrul regional Hmelnițki. Ultimele informații arată că loviturile aeriene au distrus punctul de comandă al Forțelor Aeriene și Trupelor de Apărare Antiaeriană ale Ucrainei.

De asemenea, pe timpul nopții, au fost întreprinse atacuri și în alte zone de pe teritoriul ucrainean. De exemplu, au fost semnalate explozii la instalațiile din orașul Kanev, în regiunea Cerkasy. Acolo se află hidrocentrala Kanevskaya, care a mai fost lovită deja de militarii ruși. Deocamdată, nu se știe dacă aceasta a fost afectată din nou de ultimele atacuri ale Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Bombardierele rusești au lovit și ținte din regiunea Harkov. Surse ucrainene de pe rețelele de socializare au informat că Forțele Aerospațiale ruse au întrebuințat bombe cu module universale de planare și corecție. În urma bombardamentelor, au fost distruse puncte de tragere și echipamente militare aflate în zona satelor Liptsy, Glubokoye, precum și în Volchansk. Personalul ucrainean a fost lovit în timp ce încerca să aducă rezerve în acest oraș.

Ca de obicei, atunci când trupele ruse lovesc ținte din vestul Ucrainei, din Polonia au fost ridicate în aer avioane de vânătoare poloneze și aliate.

Într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare X, Comandamentul Operațional al Forțelor Armate ale Poloniei a anunțat că, “în partea de sud-est a țării, nivelul de zgomot asociat cu începerea zborurilor aviației poloneze și aliate poate fi crescut”.

“Aceasta este o altă noapte foarte tensionată pentru întregul sistem polonez de apărare antiaeriană în legătură cu activitatea observată a aeronavelor cu rază lungă de acțiune ale Federației Ruse, care au lovit ținte din partea de vest a Ucrainei”, au scris reprezentanții comandamentului în mesaj.

Referindu-se la atacurile rusești din noaptea de vineri, reprezentanții Forțelor Aeriene ale Ucrainei au confirmat că ocupanții au folosit 31 de mijloace de lovire, între care 14 rachete cu bazare aeriană și terestră, precum și 17 de drone de atac.

Potrivit unui mesaj postat pe rețelele de socializare, în spațiul aerian al Ucrainei a fost semnalată prezența a:

– 10 rachete de croazieră Kh-101/Kh-555, lansate de bombardiere strategice Tu-95MS din Regiunea Saratov;

– trei rachete balistice Iskander-M, lansate din Peninsula Crimeea și Ținutul Krasnodar;

– o rachetă aerobalistică Kh-47M2 Kinjal, lansată din spațiul aerian al Regiunii Tambov;

– 17 drone de atac Shahed-131/136, lansate din zona Yeisk a Ținutului Krasnodar.

Atacul aerian a fost respins de avioane de luptă, grupuri mobile, precum și de unități de rachete antiaeriene și mijloace de război electronic ale Forțelor Aeriene.

foto 1

În urma luptelor aeriene, au fost distruse 24 de ținte aeriene, între care:

– șapte rachete de croazieră Kh-101/Kh-555;

– 17 drone de atac Shahed-131/136.

Apărarea antiaeriană a lucrat în regiunile Hmelnițki, Harkov, Mykolaiv, Odesa, Zaporojie, Denpropetrovsk și Kirovograd.  

Surse: topwar.ru, lenta.ru, x.com, t.me.

Lasă un comentariu