Exerciții ruso-egiptene în Marea Mediterană. Nave de luptă din cele două țări desfășoară activități de tip PASSEX

foto

Detașamentul de nave de luptă al Flotei ruse din Oceanul Pacific, format din crucișătorul purtător de rachete Varyag și fregata Mareșal Shaposhnikov, a părăsit portul Alexandria, pe 15.06.2024, pentru a participa la un exercițiu comun cu Forțele Navale egiptene.

Egiptul va fi reprezentat la exercițiul bilateral de fregata ENS Al-Qadeer. Activitățile planificate vor fi executate în format PASSEX, cu desfășurarea elementelor de manevrare comună, schimb de comunicații și acțiuni de inspectare a navelor pe mare”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului rus al Apărării, preluat de agenția Interfax.

Anterior, cele două nave de luptă rusești au făcut o escală în portul Alexandria din Egipt. Părțile consideră că acest lucru contribuie la consolidarea cooperării navale ruso-egiptene.  

Comentariul remnmilitaryblog.com: Crucișătorul Varyag și fregata Mareșal Shaposhnikov îndeplinesc misiuni în cadrul escadrei ruse din estul Mării Mediterane, care este bazată în portul Tartus din Siria.

Cele două nave de luptă rusești se află într-un marș de lungă durată, care a început în urmă cu câteva luni cu ieșirea din Baza Navală principală a Flotei din Oceanul Pacific din Vladivostok.

Până în prezent, navele au făcut escale în mai multe țări, participând la exerciții comune cu Forțele Navale ale Chinei, Iranului și Indiei.

Planurile pentru viitorul apropiat prevăd traversarea Atlanticului și deplasarea celor două nave în state din America Latină.

Este foarte posibil ca crucișătorul Varyag și fregata Mareșal Shaposhnikov să se alăture detașementului de nave al Flotei de Nord, aflat în prezent în Cuba, format din fregata Amiral Gorshkov și submarinul nuclear Kazan. Acestea ar putea face o demonstrație de forță în apropierea coastelor americane, prin participarea la exerciții comune cu nave de luptă din Cuba și Venezuela.    

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un comentariu