Structuri militare din Republica Belarus au fost alertate, pe fondul informațiilor privind concentrarea de trupe ucrainene la frontiera comună

foto

Cu toate că Republica Belarus nu participă la operația militară specială a Rusiei din Ucraina, Forțele Armate ale acesteia sunt nevoite să rămână în mod constant în stare de pregătire pentru luptă. Astfel, vineri, 21.06.2024, Ministerul belarus al Apărării a anunțat începerea unei verificări inopinate a nivelului de pregătire pentru luptă al unor structuri militare, în vederea îndeplinirii de misiuni potrivit destinației.

“La activitățile desfășurate în cadrul verificării inopinate participă unități militare și subunități de conducere operativă, forțe pentru operații speciale, trupe de rachete și artilerie, forțe aeriene și trupe de apărare antiaeriană”, se arată într-un comunicat de presă al departamentului militar al Republicii Belarus, preluat și de presa rusă.

Reprezentanții militari ai Republicii Belarus au informat că verificarea se va desfășura în mai multe etape. La prima dintre acestea, vor fi executate activități de dislocare operativă în raioanele indicate, amenajarea genistică a acestora, organizarea pazei și apărării și vor fi primite misiunile de luptă. Ulterior, se va trece la desfășurarea practică a activităților de pregătire pentru luptă.

Ministerul Apărării al Republicii Belarus a avertizat că, în perioada de desfășurare a verificării inopinate, este posibilă deplasarea de echipamente militare pe drumurile publice. Locuitorii au fost rugați să nu acorde prea multă atenție acestui lucru.

Trebuie precizat faptul că verificarea inopinată asupra nivelului de pregătire pentru luptă al Forțelor Armate ale Republicii Belarus a început pe fondul apariției unor informații referitoare la concentrarea unor unități ale armatei ucrainene la frontiera comună. După cum au anunțat polițiștii de frontieră din republică, în apropierea graniței au fost relocate chiar și unități de forțe speciale din subordinea Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării.

Serviciul de frontieră al Republicii Belarus a informat că nu exclude apariția unor provocări la granița cu Ucraina, precizând însă că “în acest caz se va da un răspuns adecvat”. 

Surse: topwar.ru, topcor.ru.

Lasă un comentariu