Noi atacuri nocturne ale trupelor ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei. Au fost vizate ținte până la granița cu Polonia

foto

În cursul nopții de sâmbătă, 22.06.2024, trupele ruse au lansat numeroase lovituri asupra unor ținte de pe teritoriul controlat de autoritățile de la Kiev. Au fost întrebuințate mai multe tipuri de arme, între care drone kamikaze și rachete de croazieră.

Astfel, ca urmare a unui atac asupra țintelor din orașul Stryi (regiunea Lvov), au fost provocate daune la o instalație energetică a Ucrainei. De asemenea, pe teritoriul regiunii Lvov au fost distruse și mai multe puncte de depozitare a echipamentelor militare furnizate părții ucrainene de către statele occidentale.

O serie de explozii au fost înregistrate și în regiunea Vinnița, unde au fost vizate instalații logistice militare aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei.

Prin regiunea Vinnița au trecut și unele dintre rachetele care și-au continuat zborul în direcția regiunii Hmelnițki. Potrivit unor informații neoficiale, în zonă au fost lovite ținte legate de funcționarea sistemelor de rachete antiaeriene. Ar fi vorba în primul rând despre un radar al unui complex de apărare antiaeriană.

Pe timpul nopții, mai multe explozii au fost semnalate și în regiunea Volyn, unde au fost lovite depozite din zona Luțk. Surse rusești susțin că, după toate probabilitățile, a fost vorba despre depozite cu arme pe care regimul de la Kiev le-a primit din țările membre NATO.

De asemenea, mai multe sosiri ale rachetelor și dronelor rusești au fost raportate în regiunea Ivano-Frankovsk, unde au fost lovite facilități de apărare antiaeriană și logistică militară.

O serie de explozii au fost auzite și în Regiunile Dnepropetrovsk, Odesa și Harkov.

După câte se pare, armata rusă a întrebuințat, printre altele și rachete de croazieră de tip Kalibr, ceea ce înseamnă că nave de luptă au fost folosite pentru a distruge obiective ale adversarului.

Atacurile nocturne din 22 iunie ale trupelor ruse au fost confirmate și de reprezentanții Forțelor Aeriene ale Ucrainei. Potrivit acestora, ocupanții ruși au întrebuințat rachete cu bazare aeriană, maritimă și terestră, precum și drone de atac.

În total, au fost folosite 16 rachete și 13 drone, astfel:

– 10 rachete de croazieră Kh-101/Kh-555, lansate de bombardiere strategice Tu-95MS din regiunea Saratov;

– două rachete de croazieră Iskander-M, lansate din Peninsula Crimeea;

– patru rachete de croazieră Kalibr, lansate din Marea Neagră;

– 13 drone de atac Shahed-131/136, lansate din zona Primorsko-Akhtarsk a Ținutului Krasnodar și din Balaklava (Crimeea).

foto 1

În urma luptelor aeriene au fost distruse 25 de ținte aeriene, astfel:

– șapte rachete de croazieră Kh-101/Kh-555;

– o rachetă de croazieră Iskander-M;

– patru rachete de croazieră Kalibr;

– 13 drone de atac Shahed-131/136.

Potrivit oficialilor militari ucraineni, la respingerea atacurilor rusești au participat avioane de luptă, unități de rachete antiaeriene, grupuri mobile și echipamente de război electronic din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei.

Surse: topwar.ru, x.com, t.me.

Lasă un comentariu