Rușii reclamă un atac cu rachete ATACMS asupra Sevastopolului, soldat cu peste 100 de morți și răniți. Moscova acuză Washingtonul pentru sprijinul acordat Ucrainei

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 23.06.2024, armata ucraineană a executat un atac cu rachete ATACMS de producție americană asupra localității Sevastopol din Peninsula Crimeea, provocând numeroase victime în rândul civililor.

“În timpul respingerii atacului cu rachete de către forțele de apărare antiaeriană aflate în serviciul de luptă, au fost interceptate patru rachete americane ATACMS. Explozia în aer a unui focos cu fragmentație al celei de-a cincea rachete a produs numeroase victime în rândul civililor din Sevastopol”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Reprezentanții Ministerului Apărării au subliniat faptul că misiunile de zbor ale rachetelor au fost introduse de specialiști militari americani, pe baza informațiilor de cercetare primite de la sateliții proprii.

“Responsabilitatea pentru atacul asupra civililor din Sevastopol revine în primul rând Washingtonului, care nu numai că a furnizat Ucrainei rachete ATACMS, dar oferă și sprijin militar direct în utilizarea acestora”, au precizat oficialii militari ruși.

Departamentul militar rus a menționat că “astfel de acțiuni nu vor rămâne fără răspuns”.

Guvernatorul orașului Sevastopol, Mihail Razvozhaev, a declarat că cinci persoane, între care trei copii, și-au pierdut viața în urma atacului executat de Forțele Armate ale Ucrainei.

“Din păcate, avem în prezent 124 de victime, inclusiv trei copii și doi adulți morți. În plus, alți cinci copii se află în secția de terapie intensivă a spitalului orășenesc”, a precizat Razvozhaev într-un mesaj video postat pe canalul său de Telegram.

El a adăugat că majoritatea victimelor au fost rănite ușor și moderat, primind deja îngrijiri medicale.

“În spital mai avem șapte adulți, care au fost luați cu răni grave”, a menționat guvernatorul, care a anunțat că ziua de luni, 24 iunie, a fost declarată zi de doliu în Sevastopol.

Razvozhaev a mai declarat că a avut o convorbire telefonică cu președintele rus, Vladimir Putin, care și-a exprimat condoleanțele pentru familiile victimelor. Potrivit lui Razvozhaev, președintele a instruit autoritățile federale să ofere sprijin total Sevastopolului. Un avion de la Moscova a fost trimis deja în peninsulă. 

Surse: militarynews.ru, topwar.ru.

Lasă un comentariu