Pe aerodromul Monchegorsk din nordul Federației Ruse va fi format un regiment de aviație de vânătoare

Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 05.02.2019, că Ministerul rus al Apărării va disloca pe aerodromul Monchegorsk din Regiunea Murmansk două escadrile de avioane de vânătoare MiG-31, pe baza cărora va fi format un regiment de aviație de vânătoare, pentru creșterea capacității de luptă a Flotei de Nord.

“Departamentul militar a luat hotărârea de a disloca două escadrile de avioane MiG-31 pe aerodromul Monchegorsk, până la sfârșitul anului 2019. În perspectivă, pe baza acestora va fi format un nou regiment de aviație”, a precizat cotidianul Izvestia.

Potrivit informațiilor deținute de acesta, începând din anul 2019, în Regiunea Arctică va fi organizată patrularea cu avioane MiG-31. Aceste avioane au fost alese ca platformă purtătoare pentru racheta de aviație hipersonică Kinzhal. Lucrările de modernizare a avionului au mers în paralel cu dezvoltarea noului complex de rachete.

Fostul comandant al Aviației de Front din cadrul Forțelor Aeriene ale Federației Ruse, general colonel Nikolai Antoshkin, a declarat pentru Izvestia că întărirea cu sisteme moderne de bord și cu complexe de armament a avionului MiG-31 corespunde tuturor nevoilor moderne.

MiG-31 este un avion foarte serios. Particularitatea acestuia constă în posibilitatea de acoperire a unui front cu o deschidere mare. În pofida vârstei înaintate, în ceea ce privește viteza și caracteristicile lor de altitudine, aceste avioane nu numai că sunt potrivite pentru vremurile actuale, dar la anumiți indicatori depășesc avioanele de vânătoare moderne”, a spus Antoshkin.

Potrivit precizărilor sale, caracteristicile tehnico-tactice unice ale avionului MiG-31 au reprezentat motivul pentru care s-a decis dislocarea unui astfel de regiment în nordul Federației Ruse, ținând cont de faptul că în această regiune trebuie acoperită o distanță mare de-a lungul graniței.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, pe aerodromul Monchegorsk este dislocat Regimentul 98 Aviație Mixtă al Diviziei 1 Apărare Antiaeriană – Severomorsk din cadrul Armatei 45 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Flotei de Nord. Regimentul dispune de câte o escadrilă de avioane Su-24M, Su-24MR și MiG-31.

Probabil, până la sfârșitul anului 2019, pe aerodrom va mai fi formată încă o escadrilă de avioane MiG-31, urmând ca, în perspectivă, să fie constituite două regimente de aviație, respectiv un Regiment de Aviație de Vânătoare (MiG-31) și un regiment de Aviație de Bombardament (Su-24M, Su-24MR).

Bombardierele de front Su-24M urmează să fie înlocuite cu noile avioane de bombardament de tip Su-34.

Surse: iz.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s