Două bombardiere strategice Tu-95MS ale Federației Ruse au patrulat în proximitatea Japoniei

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 15.02.2019, două bombardiere strategice Tu-95MS aparținând Forțelor Aerocosmice au executat un zbor planificat în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre din acvatoriile Mării Japoniei și Mării Ohotsk, precum și în partea de vest a Oceanului Pacific.

Sprijinul aerian al avioanelor Aviației cu rază lungă de acțiune a fost asigurat de echipaje ale avioanelor de vânătoare Su-35S.

Potrivit datelor comunicate de Centrul Național de Conducere a Apărării Federației Ruse, zborul a avut o durată de 15 ore. În timpul acestuia, avioanele Tu-95MS au efectuat realimentarea în aer.

Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, avioanele rusești au fost escortate de avioane de vânătoare ale Japoniei.

Piloții Aviației cu rază lungă de acțiune efectuează în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre din Oceanul Arctic, Oceanul Atlantic, Marea Negară și Oceanul Pacific. Toate zborurile sunt executate în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele strategice Tu-95MS aparțin regimentului de aviație de bombardament din cadrul Diviziei 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka din subordinea Comandamentului Aviației cu rază lungă de acțiune – Moscova.

Avioanele de vânătoare Su-35S provin de la unul din cele două regimente ale Diviziei 303 Aviație Mixtă din cadrul Armatei 11 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Habarovsk, în dotarea cărora se află aeronave de acest tip, respectiv Regimentul 22 Aviație de Vânătoare – Centralnaya Uglovaia și Regimentul 23 Aviație de Vânătoare – Dzemgi.

Probabil, este prima misiune de acest gen efectuată de Aviația cu rază lungă de acțiune din Extremul Orient în anul 2019.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s