Distrugătorul rus Severomorsk a ieșit în Marea Neagră după finalizarea lucrărilor de întreținere

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 18.02.2019, distrugătorul Severomorsk a ieșit în Marea Neagră pentru verificarea mecanismelor și sistemelor de la bord, în urma reparațiilor la care a fost supus la întreprinderea din Sevastopol.

Nava a sosit în Baza Navală principală a Flotei ruse din Marea Neagră pe 10 ianuarie, în urma îndplinirii de misiuni în Oceanul Indian și Marea Mediterană. Timp de aproape o lună și jumătate, a fost refăcută capacitatea tehnică a distrugătorului. Echipajul navei a primit un scurt concediu. Acesta a fost împărțit în două schimburi, iar unul dintre ele s-a aflat pe navă pentru a asigura repararea și deservirea părții materiale a distrugătorului.

Lucrările tehnice la bordul navei au fost încheiate, iar pe timpul ieșirii pe mare echipajul și nava vor confirma disponibilitatea pentru îndeplinirea misiunilor potrivit destinației.

Distrugătorul Severomorsk a ieșit din Baza Navală principală a Flotei de Nord la începutul lunii iunie 2018. Acesta a participat, în Marea Baltică, la Parada navală de la Kronștadt, după care a îndeplinit misiuni în cadrul marșului de lungă durată în Marea Mediterană. De la sfârșitul lunii septembrie și până la jumătatea lunii decembrie, nava a asigurat securitatea navigației civile în acvatoriul Oceanului Indian, în Golful Aden, în Marea Roșie și în Marea Arabiei.

În timpul marșului, echipajul navei a făcut escale în porturile Alger, Viktoria, Pemba, Antsiranana, Djibouti, Karachi și Limassol. Acesta a participat la exercițiul internațional ruso-pakistanez Musonul arab-2018 în Oceanul Indian și la exercițiul interflote al Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană. Marinarii au petrecut Anul Nou în Marea Mediterană.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, după câteva zile petrecute pe mare, nava va reveni la Sevastopol, pentru efectuarea pregătirilor pentru marș, urmând să părăsească Marea Neagră.

Este posibil ca distrugătorul Severomorsk să mai rămână o perioadă în estul Mării Mediterane, după care se va deplasa la locul de dislocare permanentă din nordul Federației Ruse.

În ultimii ani, nicio navă rusească nu a mai efectuat un marș atât de complex. Ultimul marș de lungă durată de peste șase luni a fost executat în urmă cu șase-șapte ani tot de o navă de luptă a Flotei de Nord, respectiv crucișătorul cu propulsie nucleară Petru cel Mare.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s