Un expert militar rus a vorbit despre posibilitățile noii rachete navale de tip Zircon

Agenția de presă rusă RIA Novosti a prezentat, pe 21.02.2019, o declarație a contraamiralului în rezervă Vsevolod Khmyrov, doctor în științe militare, potrivit căruia noua rachetă hipersonică navală Zircon va garanta distrugerea țintelor în cinci minute, la o distanță de 500 de kilometri de litoral.

Khmyrov a explicat că rachetele vor putea fi descoperite în acest interval, dar nu vor putea fi distruse.

“O rachetă hipersonică precum Zircon practic depășește orice sistem de apărare antiaeriană sau antirachetă. Nu există posibilități de apărare împotriva sa”, a spus contraamiralul în rezervă.

După cum a explicat Khmyrov, SUA au dislocate în România instalații de lansare Mk-41, care pot să lanseze rachete de croazieră Tomahawk. Conducerea acestora, în opinia contraamiralului, se realizează din centrele de luare a deciziilor dislocate pe teritoriul Americii de Nord.

Washingtonul consideră că aceste centre, din cauza distanței lor față de Federația Rusă, vor rămâne inaccesibile pentru armele cu rază lungă de acțiune, a spus expertul. Însă, potrivit precizărilor sale, navele de luptă și submarinele rusești, care se află în serviciul de luptă în Atlanticul de Vest sau în estul Oceanului Pacific, pot să lanseze aproximativ 40 de rachete hipersonice Zirkon asupra acestor centre. Contraamiralul în rezervă a menționat că distrugerea țintelor va fi garantată.

Anterior, pe 20.02.2019, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, în cadrul unui discurs susținut în Adunarea Federală că noua rachetă navală hipersonică Zircon va avea o viteză de nouă Mach și o bătaie de peste 1.000 de kilometri. Aceasta va fi instalată pe navele și submarinele aflate în construcție, cât și pe cele de perspectivă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Racheta hipersonică de croazieră Zircon sau 3M22 poate lovi atât ținte navale, cât și ținte terestre. Aceasta va putea fi întrebuințată și de instalațiile de lansare universale, care folosesc în prezent cele mai noi rachete antinavă de tip P-800 Onyx și Kalibr (3M54).

Surse: ria.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s