Aviația Flotei de Nord din Federația Rusă a primit încă două avioane modernizate MiG-31BM

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 22.02.2019, că încă două avioane modernizate de vânătoare-interceptare MiG-31BM au intrat în compunerea escadrilei regimentului de aviație mixtă al armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Flotei de Nord.

Avioanele au sosit pe aerodromul din Monchegorsk din Peninsula Kola de la Întreprinderea de Reparații Aviatice din Regiunea Tver, unde au fost modernizate.

Modificările efectuate în timpul modernizării avionicii și sistemelor electronice ale avioanelor de vânătoare îmbunătățesc în mod semnificativ caracteristicile tactice ale acestora și permit întrebuințarea lor pentru asigurarea apărării antiaeriene în zona Arctică.

Începând din luna decembrie 2018, în dotarea regimentului de aviație mixtă al Flotei de Nord au fost introduse deja 10 avioane MiG-31BM. Datorită noilor aeronave, posibilitățile de luptă ale regimentului și Aviației flotei sunt extinse în mod semnificativ.

Pentru echipajele tuturor avioanelor de vânătoare modernizate a fost elaborat deja un plan de pregătire pentru perioada actuală de instruire.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, în perioada următoare, regimentul din Monchegorsk va primi și ultimele două avioane MiG-31BM, cu care va fi completată a doua escadrilă cu avioane de acest tip.

Regimentul 98 Aviație Mixtă – Monchegorsk al Diviziei 1 Apărare Antiaeriană – Severomorsk din cadrul Armatei 45 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Flotei de Nord dispune de câte o escadrilă de avioane Su-24M, Su-24MR și MiG-31. Prin completarea celei de-a doua escadrille de avioane MiG-31 se intenționează înființarea unu nou regiment de aviație de vânătoare. Astfel, la Monchegorsk se vor afla două regimente, unul de aviație mixtă, cu două escadrile de avioane Su-24M și Su-24MR, și unul de vânătoare cu două escadrile de avioane MiG-31BM.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s