În anul 2019, în Regiunile Militare din Federația Rusă vor fi constituite mai multe mari unități și unități militare

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 27.02.2019, la Moscova, s-a desfășurat o ședință a Colegiului Ministerului Apărării.

Cu această ocazie, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a informat, între altele, că sunt luate o serie de măsuri pentru îmbunătățirea structurii trupelor și a sistemului de dislocare a acestora.

Potrivit precizărilor sale, ponderea armamentelor moderne a ajuns la 54% în Regiunea Militară Vest, la 60 % în Regiunea Militară Sud și la 51% în Regiunea Militară Est.

În conformitate cu prevederile Planului de acțiune, în anul 2019, în Regiunea Militară Vest, eforturile vor fi concentrate pe îndeplinirea a 142 de activități organizatorice, principalele dintre acestea constând în formarea unui regiment de rachete antiaeriene al rezervei mobile (eficiența acoperirii obiectivelor militare și de stat pe direcția operativă Marea Baltică va crește cu 40%), a unui regiment de tancuri la Flota din Marea Baltică, a două regimente ale Armatei 20 arme întrunite, a unei baze tehnice de rachete a regiunii și a unui divizion de rachete de coastă al Flotei din Marea Baltică. De asemenea, va fi finalizată construirea orășelelor militare pentru nou-înființatele divizii de infanterie moto 3 și 144 ale Armatei 20. În același timp, va fi menținută capacitatea de luptă a 23 de grupuri tactice de nivel batalion.

În cadrul Programului de stat pentru înzestrare, în dotarea trupelor regiunii vor fi introduse 1.2672 de unități de armamente și tehnică militară și specială.

În Regiunea Militară Sud, vor fi desfășurate peste 30 de acțiuni organizatorice, inclusiv de formare a unei brigăzi de rachete, a două regimente, a unui divizion de rachete de coastă de tip Bal și a unui Centru de asigurare a dislocării la mobilizare.

Marile unități și unități militare vor primi peste 1.200 de unități de tehnică nouă și modernizată. Ca urmare, ponderea tehnicii moderne va ajunge la 66%, iar posibilitățile de luptă ale regiunii vor crește de 1,3 ori.

Până la sfârșitul anului, vor fi construite și predate trupelor 450 de obiective.

În Regiunea Militară Est, eforturile principale vor fi îndreptate spre îndeplinirea a 56 de acțiuni organizatorice, între care formarea conducerii unei divizii de aviație mixtă, a unei brigăzi de rachete antiaeriene (eficiența apărării antiaeriene pe direcția Amur-Sakhalin va crește cu 15%), a unui regiment de geniu și a unui divizion de rachete de coastă de tip Bastion.

Până la sfârșitul anului, în trupele regiunii vor fi incluse 26 de grupuri tactice de nivel batalion.

În cadrul Progamului de stat pentru înzestrare, trupele regiunii vor primi 1.744 de unități de armament, tehnică militară și specială, pentru reînzestrarea a 139 de mari unități ți unități militare.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este de remarcat faptul că ministrul nu a făcut nicio referire la Trupele Regiunii Militare Centru sau ale Flotei de Nord.

În ceea ce privește Regiunea Militară Sud trebuie spus faptul că trupele acesteia vor fi întărite cu o brigadă de rachete. Este vorba depre cea de-a treia brigadă de rachete Iskander-M a Regiunii Militare Sud, care va fi formată pentru Armata 8 arme întrunite – Novocerkassk. Celelalte două armate de arme întrunite, Armata 49 – Stavropol și Armata 58 – Vladikavkaz dispun deja de câte o brigadă de rachete Iskander-M, respectiv Brigada 1 Rachete – Molkino și Brigada 12 Rachete – Mozdok.

Înființarea celei de-a treia brigăzi de rachete Iskander-M în Regiunea Militară Sud va crește amenințarea la adresa securității României, mai ales în contextul denunțării Tratatului INF și dotării trupelor de rachete cu noi rachete de croazieră cu rază medie de acțiune.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s