Fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord a ieșit în Oceanul Atlantic

Șeful Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, căpitan rang I Vadim Serga, a anunțat că, pe 08.03.2019, fregata Amiral Gorshkov a încheiat traversarea Canalului Mânecii și a ieșit în Oceanul Atlantic.

“Detașamentul de nave de luptă și auxiliare ale Flotei de Nord, format din fregata Amiral Gorshkov, nava de asigurare logistică Elbrus și remorcherul de salvare Nikolai Ciker, a traversat partea cea mai îngustă a Canalului Mânecii, respectiv Strâmtoarea Pas-de-Calais”, a precizat Serga.

Se remarcă faptul că detașamentul a respectat ordinea de bătaie: prima a trecut fregata, urmată de nava logistică și apoi remorcherul. În timpul traversării strâmtorii, echipajele navelor au îndeplinit misiuni comune de manevrare, în condițiile unei navigații intense.

Începând din 26 februarie, de la la plecarea din Baza Navală – Severomorsk a Flotei de Nord, navele au parcurs peste 2.000 de mile marine.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Detașamentul de nave de luptă și auxiliare al Flotei de Nord execută un marș de lungă durată, în  diverse puncte ale Oceanului Planetar.

Probabil, cea mai mare parte a misiunii, care va dura câteva luni, va fi executată în Marea Mediterană, unde navele vor participa la activitățile Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Surse: mil.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s