În anul 2019, Federația Rusă va efectua testarea noului complex de artilerie antiaeriană Derivatsia-PVO

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 08.03.2019, că testele de stat ale complexului de artilerie antiariană de perspectivă Derivatsia-PVO se vor desfășura în cursul anului 2019, urmând să se încheie în luna noiembrie.

“Pentru dotarea subunităților tactice ale Trupelor de Apărare Antiaeriană din cadrul Forțelor Terestre se finalizează dezvoltarea complexului de artilerie antieriană Derivatsia-PVO, calibru 57 de milimetri”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții Ministerului Apărării au menționat faptul că noul complex este destinat pentru lupta cu rachetele de croazieră și de aviație, cu aparatele de zbor fără pilot, cu avioanele și elicopterele Aviației Tactice și Aviației Forțelor Terestre, cu proiectilele reactive, precum și cu țintele terestre și de la suprafața apei cu blindaj ușor. În compunerea complexului intră mașina de luptă, o mașină de transport și reîncărcare și o mașină de deservire tehnică.

“Încheierea testelor de stat ale complexului este planificată pentru luna noiembrie a acestui an”, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării.

Derivatsia-PVO a fost prezentată pentru prima dată în cadrul Forumului Armata-2018, în luna august a anului trecut. Instalația antiaeriană autopropulsată a fost dezvoltată pe baza șasiului mașinii de luptă a infanteriei BMP-3 și este dotată cu un modul cu o pușcă automată, calibru 57 de milimetri.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s