Avioane de vânătoare și bombardament ale FRMN au simulat o luptă cu fregata Amiral Makarov

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 15.03.2019, un avion de vânătoare Su-30SM și un bombardier de front Su-24 aparținând Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat un exercițiu comun cu fregata Amiral Makarov, într-un poligon naval.

Potrivit scenariului exercițiului, avioanele au executat un atac cu rachete și bombe asupra navei, iar echipajul fregatei a respins atacul și a distrus adversarul convențional în aer.

Echipajul fregatei Amiral Makarov a descoperit țintele și le-a blocat prin executarea de bruiaj activ și pasiv, cu întrebuințarea mijloacelor de război electronic.

Echipajele celor două avioane au anticipat intenția comandantului navei și au executat atacuri aeriene electronice de la o distanță sigură, inaintea întrării în zona de acțiune a bruiajului.

La rândul lor, echipajele de la posturile de apărare antiaeriană ale navei au descoperit și respins rachete lansate de adversarul aerian.

Piloții și marinarii FRMN au executat exerciții comune în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, în cadrul procesului de perfecțioanre a deprinderilor practice cu întrebuințarea unor abordări nestandardizate de ducere a luptei.

Conducerea exercițiului s-a aflat în Centrul teritorial de conducere al Statului major al FRMN, iar la bordul fregatei și-a desfășurat activitatea un grup de control.

La întoarcerea navei în Baza Navală, va fi efectuată o analiză a modului de acțiune al forțelor în timpul exercițiului, iar rezultatele acesteia vor fi folosite la planificarea următoarelor activități de pregătire pentru luptă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultima perioadă, conducerea FRMN asigură o pregătire diversificată pentru echipajele avioanelor din dotarea Aviației navale. Astfel, acestea sunt puse să lupte între ele, împotriva navelor sau împotriva complexelor de rachete de coastă.

Cele două avioane Su-30SM și Su-24 aparțin Regimentului 43 Aviație de Asalt -Saki al Aviației navale a FRMN.

Fregata Amiral Makarov face parte din Divizia 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s