Lansări de rachete ale elicopterelor Aviației Forțelor Terestre din sudul Federației Ruse

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 22.03.2019, echipaje ale elicopterelor Ka-52 Alligator, Mi-8AMTȘ Terminator, Mi-35M și Mi-28N Vânător de noapte au executat atacuri cu rachete, într-un poligon din Ținutul Krasnodar, în cadrul etapei a doua a concursului profesional Aviadarts-2019.

În timpul zborurilor, piloții au distrus, cu ajutorul rachetelor de aviație nedirijate și mitralierelor de la bord, ținte care imitau coloane de tehnică militară, grupuri de avioane pe aerodromuri și un punct de comandă la adversarului convențional.

Pe parcursul tragerilor de luptă, echipajele elicopterelor au distrus peste 20 de ținte cu rachete nedirijate de aviație, calibru 80 de milimetri, și cu puștile de aviație, calibru 30 de milimetri. În acest scop au fost întrebuințate peste 50 de rachete și aproximativ 1.000 de cartușe.

Particularitatea misiunilor a constat în faptul că piloții au acționat la altitudini foarte mici, ținând cont de relieful montan din regiune.

În total, la tragerile de luptă au participat peste 10 echipaje ale Aviației Forțelor Terestre din Regiunea Militară Sud.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Aviație Forțelor Terestre a Regiunii Militare Sud include o brigadă și două regimente de elicoptere, aflate în structura Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Este vorba despre Brigada 16 Elicoptere – Zernograd, Regimentul 55 Elicoptere – Korenovsk și Regimentul 47 Elicoptere – Budennovsk.

În mod normal, regimentele de elicoptere execută misiuni în sprijinul armatelor de arme întrunite, iar brigada acționează la nivelul Regiunii Militare. Însă, în urma înființării Armatei 8 arme întrunite – Novocerkassk, în Regiunea Militară Sud există trei armate de arme întrunite și numai două regimente de elicoptere. În aceste condiții este posibil ca, în perioada următoare, la Rostov pe Don, să fie înființat încă un regiment de elicoptere pentru Armata 8 arme întrunite.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s