Militari ruși și armeni au executat un antrenament comun de comandament și stat major

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 25.03.2019, că, în poligoanele montane Kamhud și Alaghyaz din Armenia, a fost executat un antrenament comun de comandament și stat major cu subunități ale Bazei Militare ruse și Forțelor Armate ale Armeniei.

În cadrul acestuia, au fost desfășurate activități de întrebuințare a grupărilor de forțe întrunite în interesul asigurării securității militare a frontierei sudice a Federației Ruse.

Timp de o săptămână, comandanții și statele majore au îndeplinit misiuni complexe de perfecțioanre a abilităților practice în conducerea continuă a acțiunilor forțelor subordonate, în timpul luptei de instrucție, de organizare și sprijinire a cooperării dintre subunitățile din cele două țări, în vederea respingerii atacului adversarului convențional.

Antrenamentul de comandament și stat major s-a desfășurat cub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov. La ordinul acestuia, în punctele de comandă de campanie, ofițerii au executat misiuni de conducere a sistemului de cercetare și foc, precum și a sistemului de asalt, în timpul distrugerii țintelor adversarului convențional.

Pentru simularea distrugerii cu foc, au fost întrebuințate echipaje de artilerie și rachete antiaeriene, precum și celule de avioane și elicoptere ale Aviației Operativ-Tactice și Aviației Forțelor Terestre.

Pentru asigurarea protecției punctelor de comandă de campanie, de bază și de rezervă, împotriva atacurilor grupurilor de cercetare-diversiune ale adversarului convențional au fost implicate subunități de Poliție Militară.

La activitățile de instrucție au participat peste 1.500 de militari din subunități de transmisiuni, de cercetare, de război electronic, de protecție RCB (de radiații, chimică și bacteriologică), precum și aproximativ 400 de unități de tehnică militară, inclusiv avioane, elicoptere și aparate de zbor fără pilot.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Analizând toate activitățile de instrucție desfășurate în ultimele 10 zile în Regiunea Militară Sud se poate constata o intensificare a acestora, care poate părea fără precedent.

Însă, trebuie spus faptul că activitățile sunt normale pentru această perioadă. Ținând cont de faptul că, în perioda următoare, se vor încheia taberele de instrucție desfășurate cu Trupele Regiunii Militare Sud, se poate aprecia că și în zilele care urmează vor fi executate exerciții de amploare cu toate structurile regiunii, inclusiv în Bazele Militare din Abhazia, Armenia și Osetia de Sud.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s