Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 au executat misiuni de patrulare până în Marea Nordului

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 03.04.2019, două bombardiere strategice Tu-160 au efectuat un zbor planificat, în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre din acvatoriile Mării Barents, Mării Norvegiei și Mării Nordului.

“Sprijinul aerian pentru avioanele Aviației cu rază lungă de acțiune a fost asigurat de echipaje ale avioanelor de vânătoare-interceptare MiG-31. Zborul a avut o durată de 13 ore. În timpul acestuia, echipajele avioanelor Tu-160 și MiG-31 au efetuat realimentarea aeronavelor în aer”, se precizează în comunicatul de presă.

În anumite etape ale zborului, avioanele rusești au fost escortate de avioane de vânătoare F-16 ale Forțelor Aeriene din Norvegia și Danemarca.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării, piloții Aviației cu rază lungă de acțiune efectuează în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre din Oceanul Arctic, Oceanul Atlantic, Marea Neagră, Marea Baltică și Oceanul Pacific. Toate zborurile avioanelor din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se desfășoară în strictă conformitate cu prevederile regulilor internaționale de întrebuințare a spațiului aerian.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele strategice Tu-160 au decolat de pe aerodromul Engels din Regiunea Saratov și aparțin unui regiment de aviație de bombardament din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Avioanele de vânătoare-interceptare MiG-31 provin de la Regimentul 98 Aviație Mixtă – Monchegorsk (Regiunea Murmansk) al Armatei 45 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Severomorsk din cadrul Flotei de Nord.

Dintr-un material video prezentat de canalul de televiziune al armatei ruse, Tv Zvezda, rezultă că unul dintre avioanele Tu-160 participante la misiune este avionul Vladimir Sudets (număr de bord 15 roșu, număr de înregistrare RF-94108). De asemenea, unul dintre avioanele MiG-31 are numărul de bord 09 albastru.

O misiunie similară a fost executată în data de 29.03.2019. Condițiile au fost exact aceleași: durata zborului, număr și tip de avioane, traiect de zbor sau realimentare în aer.

Este de remarcat faptul că, dacă în anii anteriori, Forțele Armate ale Federației Ruse executau una sau două misiuni de patrulare cu bombardiere strategice Tu-160 pe an, acum au fost efectuate două misiuni într-o săptămână.

Aceste zboruri reprezintă o reacție a Federației Ruse la misiunile executate de SUA în Europa cu bombardiere B-52N.

Foarte probabil, în perioada următoare, zborurile efectuate cu bombardiere strategice de către Federația Rusă vor fi mult mai dese și mult mai agresive.

Surse: tass.ru, ria.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s