Nave ale FRMN desfășoară activități pe mare, în contrapartidă la exercițiul NATO “Scutul mării-2019”

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 11.04.2019, peste 10 nave au ieșit pe mare pentru desfășurarea de exerciții, pe fondul exercițiului NATO Scutul mării-2019.

“Peste 10 nave ale FRMN au ieșit din Sevastopol și Novorossiysk pentru desfășurarea de exerciții ale grupărilor navale întrunite, în poligoane maritime din Marea Neagră”, se arată în comunicatul de presă.

“Activitățile planificate de pregătire pentru luptă se desfășoară pe fondul exercițiului Scutul mării-2019 executat de Forțele Navale ale NATO, care reprezintă o ocazie bună pentru forțele FRMN și Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Sud de a desfășura misiuni de instrucție și luptă potrivit destinației, în condiții reale”, au precizat reprezentanții FRMN.

Potrivit părții ruse, la exerciții participă nave purtătoare de rachete, nave antisubmarin, submarine, dragoare, nave de salvare și auxiliare, avioane și elicoptere ale Aviației navale a FRMN.

Echipajele navelor au executat misiuni de descoperire a țintelor aeriene, precum și de indicare a țintelor pentru întrebuințarea eficientă a armamentelor împotriva adversarului convențional. Rolul adversarului a fost jucat de avioane Su-24 și Su-30SM aparținând Aviației navale a FRMN.

Pe lângă aceasta, potrivit datelor furnizate de FRMN, în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă, infanteria marină a fost debarcată cu navele mari de desant într-un poligon de arme întrunite din Crimeea.

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a anunțat, pe 08.04.2019, că nave de luptă și Aviația navală a FRMN monitorizează exercițiul NATO Scutul mării-2019 desfășurat în Marea Neagră.

“În scopul unei reacții operative în cazul unor posibile situații neprevăzute, forțele și mijloacele FRMN îndeplinesc un complex de activități pentru controlul acțiunilor navelor NATO”, au precizat reprezentanții centrului.

În raioanele indicate din acvatoriul Mării Negre a fost organizat serviciul navelor de cercetare, grupărilor navale de asalt, complexelor de rachete de coastă Bastion și Bal, precum și al avioanelor Aviației navale, s-a precizat într-un comunicat de presă al Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Așa cum era de așteptat și după cum am anticipat într-o serie de materiale anterioare, Federația Rusă reacționează la exercițiul de amploare desfășurat de forțe și mijloace ale statelor membre NATO în Marea Neagră.

Măsurile adoptate de partea rusă sunt fără precedent, înregistrându-se o activizare neobișnuită a tuturor forțelor din zona Mării Negre.

Aproximativ 6.000 de militari din sudul Federației Ruse participă la un exercițiu desfășurat sub conducerea directă a comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov. Acesta implică FRMN, Armata 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don, precum și armatele de arme întrunite.

În acest fel, Federația Rusă transmite un mesaj puternic statelor membre NATO, lăsând să se înțeleagă faptul că nu va accepta să-i fie pusă la îndoială calitatea de forță dominantă în Marea Neagră.

În ultimii ani, statul rus a cheltuit sume colosale pentru militarizarea Peninsulei Crimeea și pentru modernizarea înzestrării Trupelor Regiunii Militare Sud, iar acum toate mijloacele achiziționate sunt scoase pentru o demonstrație de forță pe mare, în aer și pe uscat.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s