Aproximativ 100 de avioane și elicoptere rusești au revenit în locurile de dislocare permanentă, după exerciții în Crimeea

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 15.04.2019, aproximativ 100 de avioane și elicoptere ale Aviației Operativ-Tactice și Aviației Forțelor Terestre aparținând Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană au efectuat redislocarea pe aerodromurile de bază, după participarea la exerciții în Crimeea.

Bombardiere Su-34, avioane de vânătoare Su-30M2 și Su-27SM3, elicoptere de asalt și de transport Ka-52 Alligator, Mi-28 Vânător de noapte și Mi-8AMTȘ Terminator au efectuat zboruri, fără aterizări intermediare, până la aerodromurile de dislocare din Regiunea Militară Sud.

Timp de o săptămână, în Peninsula Crimeea a fost executat un exercițiu planificat comun al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană și Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). Aviația Operativ-Tactică și Aviația Forțelor Terestre au efectuat redislocarea de pe aerodromurile de bază pe aerodromuri de rezervă și au îndeplinit misiuni potrivit destinației, în raioane maritime și în zona de litoral.

Echipajele navelor de luptă au desfășurat misiuni de cooperare cu aviația în sistemul de cercetare și asalt, pentru apărarea obiectivelor importante ale infrastructurii de coastă a Peninsulei Crimeea, precum și pentru contracararea grupărilor navale ale adversarului convențional, în zona maritimă.

Subunitățile au îndeplinit, cu succes, misiuni de instrucție și luptă potrivit destinației, care s-au desfășurat pe fondul exercițiului Forțelor Navale Întrunite ale NATO Scutul mării-2019.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele și elicopterele redislocate în Crimeea aparțin unor baze aeriene din Ținutul Krasnodar și Regiunea Rostov. Avioanele de bombardament Su-34 provin de la Regimentul 559 Aviație de Bombardament – Morozovsk, iar avioanele de vânătoare Su-30M2 și Su-27SM3 aparțin Regimentului 3 Aviație de Vânătoare – Krymsk. Ambele regimente fac parte din Divizia 1 Aviație Mixtă – Krymsk din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. Probabil, elicopterele Ka-52, Mi-28 și Mi-8 au fost redislocate de la Regimentul 55 Elicoptere – Korenovsk al Aviației Forțelor Terestre.

La cele 100 de avioane și elicoptere aduse în sprijin în Crimeea trebuie adăugate și mijloacele aeriene din peninsulă participante la exercițiu, probabil alte câteva zeci.

În ceea ce privește navele de luptă și auxiliare ale FRMN, în Marea Neagră s-au aflat câteva zeci de nave de suprafață și submarine.

Exercițiul a fost condus de comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov.

Potrivit anumitor surse, la exercițiu au participat și structuri ale armatelor de arme întrunite ale Regiunii Militare Sud.

Deși partea rusă susține că exercițiul a fost planificat, mai mult ca sigur acesta s-a desfășurat în mod inopinat, în contrapartidă la exercițiul NATO din Marea Neagră.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s