În sudul Federației Ruse, a fost alertată o escadrilă de avioane de asalt modernizate Su-23SM3

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 18.06.2019, o escadrilă de avioane de asalt Su-25SM3 din zona Kuban a Ținutului Krasnodar a fost alertată și a trecut la desfășurarea de activități în cadrul exercițiului de comandament și stat major al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană.

În compunerea escadrilei se află 10 avioane Su-25SM3, precum și 150 de piloți, specialiști de bord și tehnicieni ai serviciilor de la sol de asigurare a zborurilor.

Avioanele de asalt vor efectua exerciții de distrugere a unei coloane de tehnică militară a adversarului convențional, precum și de sprijin cu foc a subunităților de infanterie moto și de tancuri, aflate în ofensivă și în defensivă.

În cadrul unuia dintre episoadele tactice, escadrila va fi redislocată pe un aerodrom de rezervă. Subunitățile terestre de asigurare a zborurilor vor efectua un marș de 200 de kilometri din locul de dislocare permanentă către locul de desfășurare a exercițiilor și, în condiții de campanie, vor organiza comunicațiile cu echipajele, vor desfășura stațiile meteo mobile și vor asigura sprijinul radiotehnic al zborurilor.

Pe timpul îndeplinirii misiunilor de instrucție, piloții vor executa elemente de manevrare a aeronavelor în cadrul luptelor aeriene, de cercetare și de distrugere cu foc a țintelor, precum și activități de angajare a țintelor, în condițiile întrebuințării de către adversar a mijloacelor de suprimare radioelectronică.

În total, în timpul exercițiului, echipajele avioanelor de asalt vor trebui să distrugă peste 100 de ținte, de diverse tipuri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de asalt Su-25SM3 aparțin Regimentului 960 Aviație de Asalt – Primorsko-Akhtarsk din cadrul Diviziei 4 Aviație Mixtă – Marinovka a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Regimentul are în înzestrare avioane de asalt de tip Su-25, în diverse versiuni (Su-25, Su-25SM, Su-25UB și Su-25SM3). Escadrila de avioane Su-25SM3 a fost formată în cursul anului 2018.

În perioada 17-21.06.2019, în cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don, se desfășoară un exercițiu de comandament și stat major, cu întrebuințarea aviației și a mijloacelor de apărare antiaeriană.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s