Nava de patrulare Vasili Bykov a FRMN efectuează o escală în portul spaniol Ceuta

Din datele sistemului internațional de urmărire a circulației navelor (AIS) rezultă că, pe 18.06.2019, nava de patrulare Vasili Bykov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care se îndreaptă spre Marea Baltică, unde va participa la Parada Navală Principală, a intrat în portul spaniol Ceuta.

După cum au anunțat reprezentanții FRMN la plecarea navei în marșul de lungă durată, echipajul navei de patrulare Vasili Bykov va parcurge peste 5.000 de mile marine, traversând Mările Neagră, Marmara, Egee, Mediterană, Nordului și Baltică, precum și parțial Oceanul Atlantic.

Parada Navală Principală va avea loc la Kronshtadt, cu ocazia Zilei Forțelor Navale, pe 28 iulie.

Ultima dată, o navă de luptă a Forțelor Navale ale Federației Ruse a făcut escală în portul Ceuta în noiembrie anul trecut. Atunci s-a aflat în portul spaniol crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei de Nord, care executa un marș în Marea Mediterană.

Aceasta a fost prima escală a unei nave ruse în portul Ceuta, după anul 2016, când, la presiunile NATO, au fost suspendate activitățile de refacere a rezervelor pentru navele rusești.

În perioada 2011-2016, în portul Ceuta au făcut escale 62 de nave aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse, între care distrugătoare, fregate, nave de desant și submarine de atac. Ultima vizită la Ceuta a avut loc pe 16 octombrie 2016, când în port au sosit două nave purtătoare de rachete Kalibr, Zeleny Dol și Serpukhov, precum și remorcherul FRMN SB-36.

Escalele de reaprovizionare au fost întrerupte la sfârșitul anului 2016, la presiunile aliaților Spaniei din cadrul NATO. Aici ar fi trebuit apoi să efectueze vizite navele rusești care se îndreptau spre coastele Siriei, însoțind portavionul Amiral Kuznetsov.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de patrulare Vasili Bykov a FRMN a plecat din Sevastopol în marșul de lungă durată pe 10.06.2019. Aceasta aparține Brigăzii 184 Nave Pază Raion Martitim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk.

Navele ruse din Marea Mediterană întrebuințează două porturi pentru refacerea rezervelor: Limassol din Cipru în est și Ceuta din Spania în vest. Portul Ceuta este utilizat, îndeosebi, de navele Flotei de Nord și Flotei din Marea Baltică la intrarea și la ieșirea din Marea Mediterană. De asemenea, fac scale în portul spaniol și navele FRMN care desfășoară marșuri interflote spre sau dinspre Marea Baltică.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s