Apărarea antiaeriană din sudul Federației Ruse a respins un atac aerian masiv al adversarului

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 19.06.2019, în poligonul Ashuluk din Regiunea Astrakhan, echipajele ale complexelor de rachete antiaeriene S-300 Favorit au respins un atac aerian masiv cu rachete al adversarului convențional, în timpul exercițiului de comandament și stat major al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană.

În timpul fazei active a exercițiului cu trageri de luptă, subunitățile de rachete antiaeriene au îndeplinit misiuni de interceptare, escortare și lovire a țintelor. Zborul adversarului convențional a fost imitat pentru complexele S-300 de rachete-țintă supersonice de tip Kaban și Favorit, care au caracteristici de zbor și traiectorie ca cele ale rachetelor de croazieră reale.

De asemenea, echipajele complexelor de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S au distrus ținte aeriene E-95, care imită aparate de zbor pilotate, subsonice, de mici dimensiuni.

Subunitățile de apărare antiaeriană au descoperit și distrus peste 20 de ținte, îndeplinind lansări de rachete individuale și grupate.

Anterior, subunitățile de apărare antiaeriană ale Regiunii Militare Sud, dislocate în Regiunea Rostov și în zona Kuban a Ținutului Krasnodar, au executat marșuri combinate din punctele de dislocare permanentă în poligonul Ashuluk, în vederea executării de lansări de rachete cu complexele S-300 și Pantsir-S1.

La exercițiu au participat peste 300 de militari și peste 30 de unități de tehnică militară aparținând regimentelor de rachete ale Regiunii Militare Sud.

Exercițiul de comandament și stat major al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană se va încheia pe 21 iunie.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Lansările de rachete au fost efectuate de subunități aparținând regimentelor de rachete antiaeriene ale Diviziei 51 Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Complexele S-300PM provin de la Regimentul 1536 Rachete Antiaeriene – Rostov pe Don, iar cele de tip Pantsir-S1 de la Regimentul 1537 Rachete Antiaeriene – Novorossiysk.

Marșul subunităților către poligonul Ashuluk, a fost efectuat în mod combinat, pe șosea și pe calea ferată.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s