Echipajul noii nave de patrulare Dmitri Rogachev a FRMN a finalizat pregătirile pentru prima ieșire pe mare

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 26.06.2019, că echipajul noii nave de patrulare Dmitri Rogachev aparținând Bazei Navale – Novorossiysk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a încheiat pregătirile pentru prima ieșire pe mare a navei, în vederea îndeplinirii de misiuni de instrucie pentru luptă planificate.

Marinarii au executat misiuni de curs K-1, în timpul cărora au desfășurat activități de organizare a serviciului zilnic și de pregătire a navei pentru luptă și marș.

Au fost executate, de asemenea, exerciții individuale de apărare antiaeriană a navei, aflate la ancoră în punctul de dislocare permanentă, și de luptă pentru vitalitatea acesteia. Între altele, membrii echipajului au desfășurat activități de stingere a unui incendiu izbucnit într-unul dintre compartimentele navei, precum și de astupare a unei găuri apărute în corpul navei și de pompare și evacuare a apei pătrunse la bord.

În etapa următoare de pregătire pentru luptă, echipajul navei va efectua o ieșire pe mare, cu executarea de trageri de artilerie asupra unor ținte navale și aeriene.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de patrulare Dmitri Rogachev aparține Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN. Aceasta a fost introdusă în dotare pe 11.06.2019.

După ce echipajul navei a îndeplinit misiuni de curs K-1 (pregătirea navei pentru marș) în punctul de dislocare permanentă, urmează executarea de misiuni de curs K-2 (activități individuale ale navei pe mare).

Ulterior, după parcurgerea celor două etape obligatorii de instrucție, nava va fi pregătită să desfășoare misiuni în compunerea grupărilor navale ale FRMN, potrivit destinației.

Nava de patrulare Dmitri Rogachev este a doua navă Proiect 22160, respectiv prima navă din producția de serie. Aceasta este cea de-a 13-a platformă purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr din dotarea FRMN.

Prima navă din cadrul proiectului, Vasili Bykov, care aparține tot Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk, desfășoară primul marș de instrucție de lungă durată. Nava a trecut în aceste zile prin Canalul Mânecii și se îndreaptă spre Marea Baltică, unde va participa la Parada Navală Principală din 28.07.2019.

În total, în dotarea FRMN vor fi introduse șase nave de acest tip, construite la Șantierul Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk.

Cea de-a treia navă Proiect 22160, Pavel Derzhavin, a fost lansată la apă pe 21.02.2019 și va fi introdusă în dotare în anul 2020. Alte trei nave Proiect 22160 (Serghei Kotov, Viktor Veliky și Nikolai Syniaghin) se află în construcție, urmând să fie livrate în perioada 2021-2023 (câte o navă pe an).

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s