Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor primi 98 de elicoptere de tip Mi-28NM

Ministerul rus al Apărării și holdingul Elicopterele Rusiei, parte a companiei Rosteh, au încheiat un contract privind achiziționarea a 98 de elicoptere Mi-28NM. Despre acesta a informat adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, pe 27.06.2019, în cadrul forumului Armata-2019.

Anterior s-a anunțat că, în total, pe timpul forumului desfășurat în localitatea Kubinka din Regiunea Moscova, au fost încheiate 46 de contracte de stat, pentru o sumă de peste un trilion de ruble.

Mi-28NM este versiunea modernizată a elicopterului Mi-28N Vânător de noapte. Elicopterul este destinat pentru distrugerea tehnicii blindate, efectuarea cercetării și indicarea țintelor. Mi-28NM a primit un radar nou, precum și un sistem nou de conducere, cu elemente de inteligență artificială.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși sursa nu precizează, probabil noile elicoptere vor fi livrate până în anul 2028.

Forumul Armata se organizează anual și este folosit de Ministerul rus al Apărării pentru încheierea unor contracte de achiziții pentru echipamente, armamente și tehnică militară.

Tot pe 27.06.2019, s-a anunțat și încheierea unui contract pentru achiziționarea a 76 de avioane de vânătoare de generația a cincea Su-57.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s