Zbor de cercetare în Marea Neagră al unei drone americane de tip RQ-4A Global Hawk

Din monitorizarea datelor surselor occidentale de aviație rezultă că, pe 30.06.2019, o dronă strategică RQ-4A Global Hawk aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a efectuat un nou zbor de cercetare, cu durata de mai multe ore, în proximitatea Crimeii și a zonei Kuban din Ținutul Krasnodar.

Drona, cu numărul de bord 10-2043, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia și, timp de apoximativ cinci ore, a patrulat de la extremitatea vestică a Peninsulei Crimeea, de-a lungul litoralului de sud-vest și de sud al acesteia, la sud de Strâmtoarea Kerci, precum și în zona litoralului Ținutului Krasnodar, până la Soci.

Anterior, drona a efectuat un zbor de șapte ore de-a lungul liniei de demarcație din Donbas. De cel puțin cinci ori, aceasta s-a apropiat la distanțe cuprinse între 37 și 59 de kilometri de granița Ucrainei cu Regiunile Belgorod, Voronezh și Rostov din Federația Rusă.

Zborul dronei americane a avut loc pe fondul întrării în Marea Neagră a distrugătorului USS Carney, care s-a produs pe 29.06.2019. Distrugătorul este dotat cu rachete de croazieră de tip Tomahawk, cu o bătaie de 1.600 de kilometri, și va participa la exercițiul Sea Breeze-2019, care va începe pe 01 iulie.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Drona americană a întrebuințat indicativul UAVGH000.

Militarii americani execută misiuni de cercetare aeriană nu numai în Marea Neagră, ci și în Marea Baltică și Marea Mediterană, în proximitatea granițelor ruse ori a Bazelor Militare rusești din Siria.

În acest scop, sunt întrebuințate avioane de cercetare strategică RC-135V, avioane de patulare antisubmarine P-8A Poseidon și aparate de zbor fără pilot RQ-4B Global Hawk.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s