Un avion britanic a efectuat misiuni de cercetare în proximitatea frontierelor ruse din Marea Neagră

Din monitorizarea datelor surselor de aviație occidentale rezultă că, pe 09.07.2019, un avion britanic de cercetare aeriană Sentinel R.1 a efectuat un zbor de mai multe ore în apropierea granițelor maritime ale Crimeii și Ținutului Krasnodar, pe fondul exercițiului Sea Breeze-2019, aflat în curs de desfășurare în Marea Neagră.

Avionul britanic, cu numărul de bord ZJ694 și indicativul RRR7308, care a decolat de la Baza Aeriană Waddington din Anglia, a efectuat o serie de treceri de-a lungul litoralului situat la sud-vest și sud de Crimeea și zona Kuban. Avionul a îndeplinit misiuni în spațiul aerian situat deasupra apelor internaționale ale Mării Negre, la o altitudine de 12.500 de metri. Acesta s-a apropiat de frontierele rusești la o distanță de 62 de kilometri.

Este deja al doilea zbor al avionului de cercetare britanic în apropierea frontierelor Federației Ruse din Marea Neagră, începând din 08.07.2019.

Potrivit datelor provenite din surse deschise, misiunile de bază ale avionului de acest tip constau în culegerea de informații despre adversar și predarea operativă a acestora către structurile de comandă ale Forțelor Armate, în regim de timp real. Aeronava este dotată cu un radar ASTOR, care permite monitorizarea mișcărilor adversarului într-o zonă vastă și înregistrarea obiectelor staționare, cât și mobile.

În partea de nord-vest a Mării Negre se desfășoară exercițiul internațional Sea Breeze-2019, care va dura până pe 12 iulie. La manevre participă aproximativ 30 de nave, 30 de avioane și elicoptere, precum și 3.000 de militari din state membre NATO (SUA, Marea Britanie, Canada, Italia, Turcia, Bulgaria, România, Polonia, Danemarca, Grecia, Lituania și Estonia) și partenere (Ucraina, Georgia, Moldova, Suedia și Emiratele Arabe Unite).

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de cercetare britanice execută foarte rar misiuni de cercetare în Marea Neagră. De regulă, în această zonă acționează avioane și drone de cercetare ale SUA.

Militarii americani execută misiuni de cercetare aeriană nu numai în Marea Neagră, ci și în Marea Baltică și Marea Mediterană, în proximitatea granițelor ruse ori a Bazelor Militare rusești din Siria.

În acest scop, sunt întrebuințate avioane de cercetare strategică RC-135V, avioane de patulare antisubmarin P-8A Poseidon și aparate de zbor fără pilot RQ-4B Global Hawk.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s