Aproximativ 2.400 de militari ruși au fost desantați în Crimeea din 40 de avioane militare de transport

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 11.07.2019, în cadrul unui exercițiu comun al Trupelor de Desant Aerian și Aviației Militare de Transport, aproximativ 2.400 de militari din cadrul marii unități de desant-asalt din Novorossiysk au fost desantați în partea estică a Peninsulei Crimeea, pe două platforme de aterizare.

“Militarii au fost transportați la distanță mare, cu 40 de avioane de tip Il-76, care au decolat de pe aerodromurile Ivanovo-Nord și Ulianovsk-Est, și au fost desantați pe platformele de aterizare Naimanskaya și Ohchi-Oba din Crimeea”, se arată în comunicatul de presă.

Desantarea s-a realizat de la o altitudine de 600 de metri din 40 de avioane Il-76, care au evoluat în două fluxuri paralele. Conform planului exercițiului, după desantare, militarii au cucerit obiective ale adversarului convențional și au distrus formațiuni înarmate ilegale.

“În cadrul etapei principale a exercițiului, pentru prima dată, pe teritoriul Crimeii, am desantat peste 2.400 de militari, după care am îndeplinit misiuni tactice cu subunitățile de desant-asalt. Astfel, după regruparea pe platformele de aterizare, acestea au distrus obiective ale adversarului convențional și formațiuni înarmate ilegale, și au cucerit un aerdrom de campanie pentru aterizarea pe acesta a avioanelor Aviației Militare de Transport”, a declarat locțiitorul șefului de stat major al Trupelor de Desant Aerian, general maior Aleksei Naumets.

Potrivit precizărilor sale, exercițiul a demonstrat coeziunea și acțiunile profesioniste ale echipajelor avioanelor Il-76 ale Aviației Militare de Transport și subunitățile Trupelor de Desant Aerian.

“Faptul că platformele de aterizare pe care s-a efectuat desantarea sunt unele dintre cele mai complicate, deoarece se află în apropierea apei, iar desantul a fost efectuat în două fluxuri paralele de câte 20 de avioane fiecare, aflate la distanțe minime între ele, a confirmat pregătirea comandanților și militarilor pentru efectuarea desantului în condiții dificile”, a spus Naumets.

Comandantul Aviației Militare de Transport, general locotenent Vladimir Benediktov, a declarat că, în timpul exercițiului din estul Crimeii, a fost elaborată o nouă tactică a desantării. Potrivit precizărilor sale, întrebuințarea acesteia a permis reducerea semnificativă a timpului de desantare a subunităților din cadrul Trupelor de Desant Aerian.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul comun al Trupelor de Desant Aerian și Aviației Militare de Transport a fost executat în perioada 08-11.07.2019, cu participarea a peste 2.400 de militari din cadrul Diviziei 7 Desant-Asalt – Novorossiysk și a 40 avioane de transport de tip Il-76.

În prima etapă a exercițiului, pe 08.07.2019, avioanele Il-76 aparținând Regiunile Tver, Pskov și Orenburg au aterizat pe aerodromurile Krymsk, Krasnodar și Armavir, unde au ambarcat militarii din cadrul subunităților de desant-asalt. Ulterior, aceștia au fost desantați pe platformele de aterizare Budihino și Andreevka din Regiunile Kostroma și Ulianovsk. Desantul a fost efectuat cu sisteme de parașutare D-10, de la altitudini de 600 de metri, la fel ca și în cea de-a doua etapă a exercițiului, desfășurată în Crimeea.

Exercițiul a fost executat sub conducerea comandantului Aviației Militare de Transport, general locotenent Vladimir Benediktov.

După cum au anunțat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, desantarea din Crimeea a fost sprijinită din aer de două patrule de avioane Su-27 și Su-25 ale Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Sud. Controlul situației aeriene și conducerea echipajelor în aer au fost asigurate de echipajele a două avioane A-50U și Il-22-SURT.

Trupele de Desant Aerian și Aviația Militară de Transport desfășoară în mod frecvent exeerciții comune, ținând cont de faptul că acestea sunt destinate să lucreze împreună, pentru proiecția rapidă a forței la distanțe mari.

Exercițiul desfășurat în perioada 08-11.07.2019 a avut mai multe particularități, între care: amploarea mare, dată de numărul de militari și de avioane implicate, executarea a două desantări similare în decurs de trei zile, în două locații diferite, întrebuințarea noii tehnici de desantare cu fluxuri paralele, pentru reducerea timpului desantului, întrebuințarea pentru prima dată a două platforme de aterizare din Crimeea, aflate în apropierea apei.

Surse: tass.ru, mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s