Date privind grupul de aviație rus dislocat în Siria

Potrivit unor imagini prin satelit, la data de 11.07.2019, pe aerodromul Hmeimim din Siria se aflau dislocate 27 de avioane de luptă și de sprijin aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Astfel, în cadrul Bazei Aeriene au fost semnalate șapte avioane de bombardament Su-24M2, patru avioane de asalt Su-25SM2, șapte bombardiere Su-34, patru avioane de vânătoare Su-35, două avioane de transport Il-76MD și câte un avion de tip An-30, A-50 și Il-20.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Federația Rusă a început să întrebuințeze Baza Aeriană de la Hmeimim încă de la începutul operației militare din Siria, în toamna anului 2015. După încheierea oficială a acesteia, în anul 2018, Forțele Aerocosmice au păstrat pe aerodromul Hmeimim un grup de aviație, care mai desfășoară misiuni împotriva insurgenților din Provincia Idlib.

După cum rezultă din datele prezentate mai sus, majoritatea avioanelor dislocate la Hmeimim sunt bombardiere de front de tip Su-24 și Su-34. Probabil, celelalte aeronave, îndeosebi cele de tip Su-35, A-50 și Il-20, desfășoară misiuni în sprijinul acestora.

Sursa: diana-mihailova.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s