Două submarine diesel-electrice ale Flotei ruse de Nord au executat un duel în imersiune

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 10.09.2019, echipajele submarinelor diesel-electrice Vladikavkaz și Kaluga (Proiect 877, clasa Varshavyanka) aparținând unei mari unități a Flotilei Kola a forțelor întrunite au îndeplinit un complex de misiuni antisubmarin, în poligoane de pregătire pentru luptă din Marea Barents.

Marinarii au desfășurat activități de căutare, stabilire a contactului, escortare și atacare a adversarului subacvatic. Fiecare dintre echipaje a efectuat manevrarea submarinului în imersiune, în diverse tipuri de navigație, pe timpul căutării și urmăririi adeversarului, precum și pe timpul desprinderii de acesta și pregătirii unui atac cu torpile.

În etapa finală a exercițiului, echipajele submarinelor Vladikavkaz și Kaluga au executat lansări practice de torpile asupra unor ținte subacvatice, în varianta duelului în imersiune.

Potrivit evaluării comandanților, ambele echipaje ale submarinelor și-au îndeplinit misiunile stabilite și au demonstrat un nivel ridicat de pregătire pentru luptă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse este folosită practica duelurilor între submarine, în special la Flota de Nord și la Flota din Oceanul Pacific.

Această formă de pregătire asigură caracterul cu dublă partidă al activităților, unul dintre submarine jucând rolul adversarului.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s