Fregata Pytlivy a FRMN și-a completat rezervele în portul Limassol din Cipru

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 11.09.2019, fregata Pytlivy a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a încheiat efectuarea unei escale în portul Limassol din Cipru și va continua să îndeplinească misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană.

Nava și-a completat rezervele de mijloace materiale, iar echipajul acesteia a vizitat o serie de locuri istorice și s-a odihnit în zona de litoral.

Intrarea fregatei rusești în portul strain s-a făcut în conformitate cu planul de activități al navei în Marea Mediterană și cu graficul de completare a rezervelor.

Fregata Pytlivy îndeplinește misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană începând din luna iulie 2019.

Pe 09.09.2019, Serviciul de presă al Flotei de Nord a anunțat că în Cipru au fost completate rezervele de apă, combustibili și alimente ale petrolierului Vyazma și remorcherului de salvare SB-406, care asigură marșul în Marea Mediterană al crucișătorului Mareșal Ustinov.

În Marea Mediterană acționează pe baze permanente o escadră rusească. În compunerea acesteia se află aproximativ 15 nave de luptă și auxiliare. Navele și submarinele ruse aflate în Marea Mediterană au executat, în mai multe rânduri, atacuri cu rachete de croazieră Kalibr asupra unor obiective ale luptătorilor din Siria.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Pytlivy aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol și, probabil, în această perioadă, la bordul navei se află și conducerea Grupării navale operative din Marea Mediterană.

În compunerea grupării, se află patru platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, respectiv două submarine ale FRMN (Stary Oskol și Krasnodar), precum și două nave mici purtătoare de rachete ale Flotilei din Marea Caspică (Veliky Ustiug și Uglici).

Pentru o anumită perioadă de timp, în compunerea grupării va intra și crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei de Nord, aflat într-un marș de instrucție, ce prevede deplasarea și în alte zone.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s