Noul submarin rusesc Petropavlovsk-Kamchatskiy va începe testele de stat

Serviciul de presă al Șantierului Naval al Amiralității din Sankt Petersburg a anunțat, pe 20.09.2019, că, la începutul lunii octombrie, submarinul Petropavlovsk-Kamchatskiy, Proiect 636.3, destinat Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP), va ieși pe mare pentru efectuarea testelor de stat.

Submarinul Petropavlovsk-Kamchatskiy a ieșit pentru testele de uniză de marș pe 16 august și s-a întors la întreprindere pe 17 septembrie. În perioada următoare, vor începe pregătirile pentru testele de stat, care sunt planificate la începutul lunii octombrie, se arată în comunicatul de presă publicat pe site-ul șantierului.

După cum au precizat reprezentanții Șantierului Naval al Amiralității, toate sistemele și mecanismele submarinului au funcționat normal, conform caracteristicilor tehnico-tactice. În programul testelor de uzină s-au aflat teste de viteză, manevrare și de scufundare la adâncime.

Submarinele diesel-electrice Proiect 636.3 fac parte din generația a treia și reprezintă o continuare a submarinelor Proiect 636. Deplasamentul submarinelor este de aproximativ 4.000 de tone, viteza acestora este de 20 de noduri, autonomia de navigație de 45 de zile, iar echipajul este format din peste 50 de membri.

Particularitatea Proiectului 636.3 constă în dotarea submarinelor cu complexul de rachete de mare precizie de tip Kalibr. Acesta întrebuințează rachete antinavă 3M54 și 3M541 și rachete de croazieră pentru țintele terestre de tip 3M14.

Comentariu remnmilitaryblog.com: După ce a construit șase submarine Proiect 636.3 pentru Flota rusă din Marea Neagră (FRMN), Șantierului Naval al Amiralității din Sankt Petersburg construiește acum șase submarine de acest tip pentru FROP. Submarinul B-274 Petropavlovsk-Kamchatskiy este primul dintre acestea, urmând să fie livrat beneficiarului până la sfârșitul anului 2019 sau la începutul anului 2020.

Alte trei submarine, Vokhov, Magadan și Ufa se află în diverse stadii de contrucție, iar pentru ultimele două, din care unul se va numi Mozhaysk, au fost semnate contractele de producție.

Ca și în cazul submarinelor destinate FRMN, se estimează că submarinele FROP vor fi livrate într-un ritm de două pe an.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s