Presa chineză apreciază că sistemul rusesc de apărare antiaeriană S-500 va fi cel mai bun din lume

Agenția de presă rusă Ria Novosti a informat, pe 23.09.2019, că publicația chineză Sina a apreciat că noul sistem rusesc de apărare antiaeriană și antirachetă S-500 Prometheus va depăși în eficiență toate sisteme moderne de apărare antiaeriană.  

Specialiștii militari apreciază că, datorită caracteristicilor sale, noul sistem de apărare antiaeriană va lua locul celui mai avansat sistem rusesc de apărare împotriva rachetelor, S-400.

Autorul articolului a menționat că o serie de experți atribuie noului sistem S-500 abilitatea de a doborî meteoriți.

În anul 2013, un meteorit, cu diametrul de aproximativ 20 de metri, a căzut în apropiere de localitatea Chelyabinsk. Oamenii de știință au calculat că acesta a traversat atmosfera cu o viteză de 67.600 de kilometri pe oră.

“În rețelele de socializare rusești, acest incident a fost numit miracolul operațiunii S-500, deoarece, așa cum spun ei, în timp ce se efectuau testele noului sistem de apărare antiaeriană, acesta a interceptat meteoritul și l-a distrus cu succes, iar datorită acestui fapt Pământul nu a fost afectat”, a menționat publicația.

Producerea sistemelor S-500 a început în luna iunie. Potrivit directorului general al Rosteh, Serghei Chemezov, Federația Rusă nu va vinde deocamdată noile complexe “nici pentru toți banii din lume”, acestea fiind construite întâi pentru armata rusă.

Raza de acțiune a sistemului S-500 Prometheus va fi de 600 de kilometri. Acesta va fi capabil să descopere și să distrugă, concomitent, până la 10 ținte balistice supersonice, care zboară cu o viteză de până la șapte kilometri pe secundă. De asemenea, sistemul S-500 va avea posibilitatea să distrugă ogivele de luptă ale rachetelor hipersonice.

Potrivit carateristicilor sale, sistemul S-500 va depăși în mod semnificativ sistemele S-400 aflate în înzestrare, precum și concurentul american al acestora Patriot Advanced Capability-3.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Noul sistem de rachete antiaeriene S-500 Prometheus combină complexele de apărare antiaeriană, apărare antirachetă și apărare anticosmică.

Spre deosebire de rachetele întrebuințate de sistemul S-400, care au o bătaie de 400 de kilometri, rachetele noului sistem vor avea o bătaie crescută cu 200 de kilometri, posibilități sporite de interceptare și o balistică mai avansată. Noile rachete vor putea intercepta rachete balistice în cosmosul apropiat și vor fi întrebuințate împotriva sateliților.

Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat, recent, că livrarea la trupe a noilor sisteme de apărare antiaeriană S-500 va începe în anul 2020. Pregătirea specialiștilor pentru deservirea noilor sisteme are loc, începând din anul 2017, la Academia Militară a Forțelor Aerocosmice din Tver.

Potrivit specialiștilor ruși, noile sisteme nu vor fi exportate în următorii cinci ani, timp în care va fi acoperit necesarul Forțelor Aerocosmice ruse.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s