Submarinul Kolpino al Flotei ruse din Marea Neagră s-a scufundat la o adâncime de 240 de metri

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 25.09.2019, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă și al activităților zilnice ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), echipajul submarinului Kolpino a executat scufundări la adâncime, într-un poligon maritim din acvatoriul Mării Negre.

În timpul executării unui exercițiu naval, echipajul submarinului a îndeplinit misiuni la diferite adâncimi, scufundându-se la o adâncime maximă de 240 de metri.

Cu această ocazie, marinarii au verificat lucrul tuturor sistemelor și mecanismelor submarinului, au desfășurat algoritmi de conducere a navei la adâncimi mari și în timpul ieșirii la suprafața apei, în diverse moduri.

După încheierea etapei de lucru în imersiune în timpul exercițiului, echipajul submarinului a asigurat ieșirea acestuia la suprafața apei și a continuat desfășurarea de activități de pregătire pentru luptă.

Exercițiul submarinului a fost asigurat de nava mică antisubmarin Kasimov și remorcherul de salvare SBS-739.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul B-271 Kolpino este unul dintre cele șase submarine diesel-electrice Proiect 636.3, purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, care au fost introduse în ultimii ani în dotarea FRMN.

Acesta aparține Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk. Brigada este structurată în două divizioane, unul fiind dislocat la Sevastopol și celălalt la Novorossiysk.

În prezent, din cele șase submarine, două (B-262 Stary Oskol și B-265 Krasnodar) se află în portul sirian Tartus și desfășoară misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, iar patru (B-237 Rostov pe Don, B-261 Novorossiysk, B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino) se află în Marea Neagră, îndeplinind misiuni de pregătire pentru luptă de la Sevastopol și Novorossiysk.

Prezența pe mare a submarinului B-271 Kolpino confirmă faptul că din cele patru submarine prezente în Marea Neagră numai două sunt operaționale 100%. În timp de sumarinul B-237 Rostov pe Don se află în reparații la Sevastopol, submarinul B-268 Veliky Novgorod este operational limitat, descoperindu-se că o porțiune din învelișul exterior al submarinului este deteriorată.

În aceste condiții, doar submarinele B-271 Kolpino și B-261 Novorossiysk sunt operaționale integral, fiind dislocate, probabil, unul la Sevastopol și unul la Novorossiysk.

Ținând cont de faptul că nava mică antisubmarin Kasimov, care a sprijinit activitățile submarinului pe mare aparține Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk, este foarte posibil ca submarinul B-271 Kolpino să fi ieșit pe mare din Baza Navală – Novorossiysk. Ceea ce înseamnă că la Sevastopol se află submarinul B-261 Novorossiysk.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s