Complexe de rachete antiaeriene S-400 Triumf au distrus ținte hipersonice în Regiunea Astrakhan

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 02.10.2019, în Regiunea Astrakhan, echipaje ale complexelor de rachete antiaeriene S-400 au executat lansări de rachete împotriva rachetelor-țintă hipersonice Favorit-PM.

“Echipaje de luptă ale unui sistem S-400 Triumf aparținând unui regiment de rachete antiaeriene al marii unități de apărare antiaeriană a Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Vest au executat trageri de luptă”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții regiunii au precizat că, în cadrul programului de reînzestrare, în poligonul Kapustin Yar, echipaje de luptă ale unui divizion de rachete antiaeriene al marii unități de rachete antiaeriene a efectuat recepția tehnicii de luptă a sistemului de tip S-400 Triumf de la societatea producătoare.

“După primirea tehnicii, subunitățile de apărare antiaeriană au executat trageri de luptă asupra unor rachete-țintă hipersonice Favorit-PM, care au imitat mijloacele de atac aerian ale adversarului. Potrivit rezultatelor tragerilor, toate țintele au fost distruse”, s-a menționat în continuarea comunicatului de presă.

Complexul Favorit-PM include un punct de conducere și câteva instalații de lansarede tip S-300, fiecare dintre acestea având câte patru rachete.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Începând de la sfârșitul anului 2018, sistemele de rachete antiaeriene S-400 Triumf și complexele de rachete și artilerie antiaeriană de tip Pantsir-S din dotarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au început să execute misiuni de luptă împotriva țintelor hipersonice.

Pentru imitarea țintelor de acest tip a fost dezvoltat complexul Favorit-PM. Din punct de vedere tehnic, acesta poate să lanseze, simultan, până la 16 rachete, care pot imita avioane, rachete de croazieră și rachete balistice. În rachete-țintă au fost transformate rachetele 5V55 ale sistemului de rachete antiaeriene S-300PS. După modernizare, racheta-țintă este capabilă ca, într-un interval de timp scurt, să dezvolte o viteză hipersonică de peste 7.000 de kilometri pe oră. În prezent, nici avioanele de vânătoare de generația a cincea și nici rachetele de croazieră nu sunt capabile să atingă o astfel de viteză.

În ceea ce privește regimentul de rachete antiaeriene al Regiunii Militare Vest, care a preluat divizionul de rachete antiaeriene S-400 Triumf, probabil, acesta aparține uneia din cele două divizii de apărare antiaeriană din organica Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Sankt Petersburg. Este vorba despre Divizia 2 Apărare Antiaeriană – Kvoyniy (Sankt Petersburg) și Divizia 32 Apărare Antiaeriană – Rzhev (Regiunea Tver).

În structura Diviziei 2 se află trei regimente dotate cu sisteme S-400 (Regimentul 1488 Rachete Antiaeriene – Zelenogorsk, Regimentul 500 Rachete Antiaeriene – Gostilitsy și Regimentul 1489 Rachete Antiaeriene – Vaganovo), un regiment dotat cu complexe Buk și S-300V (Regimentul 1544 Rachete Antiaeriene – Vladimirsky lager) și un regiment dotat cu sisteme S-300PS (Regimentul 1490 Rachete Antiaeriene – Ulyanovka).

Divizia 32 include două regimente de rachete antiaeriene, unul fiind dotat cu sisteme de tip S-300PS (Regimentul 42 Rachete Antiaeriene – Izhitsy) și cel de-al doilea cu sisteme de tip S-300PM (Regimentul 108 Rachete Antiaeriene – Shylovo).

Există două variante de lucru: fie a fost dotat cu sisteme S-400 ultimul regiment al Diviziei 2, care nu dispune de astfel de sisteme (Regimentul 1490), fie a început și dotarea celor două regimente ale Diviziei 32 cu sisteme acest tip.

Ținând cont de faptul că Divizia 2 are ca misiune, între altele, asigurarea apărării antiaeriene circulare a localității Sankt Petersburg, probabil că a fost aleasă varianta dotării cu sisteme S-400 a Regimentul 1490 Rachete Antiaeriene – Ulyanovka, urmând ca, în perspectivă, aceste sisteme să fie introduse și în înzestrarea regimentelor Diviziei 32.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s