Ultima brigadă rusească dotată cu rachete Tocika-U va fi reînzestrată cu complexe Iskander-M

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 02.10.2019, că brigada de rachete din localitatea Kursk aparținând Armatei 20 arme întrunite este în curs de reînzestrare cu noile complexe de rachete operativ-tactice Iskander-M.

„Personalul brigăzii desfășoară activități de pregătire suplimentară și efectuează recepția vehiculelor de luptă ale celui mai recent sistem de rachete Iskander-M”, se arată în comunicatul de presă.

Despre planurile de reînzestrare a marii unități a Regiunii Militare Vest cu complexe Iskander-M a vorbit, la sfârșitul lunii septembrie, și comandantul-șef al Forțelor Terestre, Oleg Saliukov.

„În perioada următoare, se vor finaliza pregătirile și va fi reînzestrată o nouă mare unitate a Regiunii Militare Vest cu complexe de rachete Iskander-M, care, datorită caracteristicilor sale, vor fi încă mult timp înaintea celor mai bune modele străine, a declarat Saliukov în cadrul unui interviu pentru gazeta Krasnaya Zvezda.

În luna aprilie 2019, comandantul Armatei 20 arme întrunite, Andrei Ivanaev, a declarat, tot pentru Krasnaya Zvezda, că brigada de rachete a armatei este singura mare unitate de rachete a Regiunii Militare Vest, care încă mai întrebuințează complexe de rachete Tocikha-U.

Potrivit evaluărilor experților, prin reînzestrarea Brigăzii 448 Rachete a Armatei 20 arme întrunite se încheie procesul de trecere a brigăzilor de rachete ale Forțelor Terestre de la complexele Tocikha-U la complexe Iskander-M.

Armata 20 este cea mai puternică armată de arme întrunite formată în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. Statul major al Armatei 20 este dislocat în localitatea Voronezh. Trupele din subordinea acesteia sunt dislocate în Regiunile Voronezh, Kursk, Smolensk și Bryansk.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fiecare armată de arme întrunite din cadrul Forțelor Terestre ale Federației Ruse dispune de o brigadă de rachete.

Ținând cont de faptul că, initial, Forțele Terestre dispuneau de 10 armate de arme întrunite, planurile de reînzestrare prevedeau dotarea, până în anul 2020, a 10 brigăzi de rachete cu noile complexe Iskander-M.

Însă, după evenimentele din Ucraina din anul 2014, au fost efectuate anumite reorganizări ale Trupelor Regiunilor Militare Vest și Sud, unde au mai fost înființate două armate de arme întrunite, respectiv Armata 1 Tancuri – Bakovka (vest) și Armata 8 arme întrunite – Novocerkassk (sud). În acest fel, numărul brigăzilor de rachete a fost crescut de la 10 la 12.

În prezent, Forțele Terestre dispun așadar de 12 brigăzi de rachete dislocate astfel: trei în Regiunea Militară Vest, trei în Regiunea Militară Sud, două în Regiunea Militară Centru și patru în Regiunea Militară Est.

Cele 12 brigăzi de rachete sunt următoarele:

– Regiunea Militară Vest:

      – Brigada 26 Rachete – Luga / Armata 6 arme întrunite – Agalatovo;

      – Brigada 112 Rachete – Shuya / Armata 1 Tancuri – Bakovka;

      – Brigada 448 Rachete – Kursk / Armata 20 arme întrunite – Voronezh;

– Regiunea Militară Sud:

       – Brigada 1 Rachete – Molkino / Armata 49 arme întrunite – Stavropol;

       – Brigada 12 Rachete – Mozdok / Armata 58 arme întrunite – Vladikavkaz;

       – Brigada 464 Rachete – Znamensk / Armata 8 arme întrunite – Novocerkassk;

– Regiunea Militară Centru:

      – Brigada 92 Rachete – Kamenka / Armata 2 arme întrunite – Samara;

      – Brigada 119 Rachete – Elanskiy / Armata 41 arme întrunite – Novosibirsk;

– Regiunea Militară Est:

      – Brigada 20 Rachete – Spask-Dalniy / Armata 5 arme întrunite -Ussuriysk;

      – Brigada 107 Rachete – Birobidzhan / Armata 35 arme întrunite – Belogorsk;

      – Brigada 103 Rachete – Ulan Ude / Armata 36 arme întrunite – Ulan Ude;

      – Brigada 3 Rachete – Drovianaya / Armata 29 arme întrunite – Chita.

Pe lângă cele 12 brigăzi de rachete ale Forțelor Terestre, în Regiunea Kaliningrad, a mai fost formată încă o brigadă de rachete, care aparține Corpului 11 Armată – Kaliningrad al Flotei din Marea Baltică a Regiunii Militare Vest. Este vorba despre Brigada 152 Rachete – Cherniakhovsk.

După același model, este posibil ca, în perioada următoare să fie formată încă o brigadă de rachete, în Peninsula Crimeea, în cadrul Corpului 22 Armată – Simferopol al Flotei ruse din Marea Neagră.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s