Gruparea navală a Flotei ruse din Marea Baltică a ieșit în Marea Nordului

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a anunțat că, pe 05.10.2019, detașamentul de nave format din fregata Iaroslav Mudry, remorcherul maritim Viktor Konetskiy și petrolierul Yelnya, care îndeplinește misiuni în cadrul unui marș de lungă durată, a traversat Strâmtorile scandinave Kattegat și Skagerrak și a ieșit în Marea Nordului.

În timpul traversării mării, echipajul fregatei Iaroslav Mudry și navele auxiliare au desfășurat exerciții de trecere prin spații înguste, activități cu ofițerii și specialiștii în navigație.

Pe itinerariul de deplasare, navele au desfășurat misiuni planificate de apărare antiaeriană, antisubmarin și antidiversiune, în ordinea de marș.

Marșul de lungă durată al detașamentului de nave al FRMB se desfășoară în conformitate cu Planul de activități externe al Ministerului rus al Apărării pe acest an. Pe nava de luptă și pe navele auxiliare se află grupe antiteroriste din compunerea marii unități de infanterie marină a FRMB.

Detașamentul de nave a ieșit din Baza Navală – Baltiysk pe 01 octombrie și a luat curs spre Oceanul Indian.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Detașamentul de nave al FRMB va participa, pentru prima dată, la partea navală a exercițiului ruso-indian Indra-2019, care va fi executată, în perioada 10-19 decembrie, în acvatoriul Oceanului Indian.

De regulă, Federația Rusă participa la acest exercițiu cu nave de luptă și auxiliare ale Flotei din Oceanul Pacific.

Ținând cont de faptul că exercițiul este planificat peste două luni, se poate aprecia că navele FRMB vor îndeplini și misiuni în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s