Canalul de televiziune al Ministerului rus al Apărării a prezentat cadre video privind întrebuințarea complexului Palantin-K

Canalul de televiziune Zvezda al Ministerului rus al Apărării a prezentat, pe 07.10.2019, pentru prima dată, un material video cu întrebuințarea noului complex de război electronic Palantin-K, introdus recent în dotarea Trupelor Regiunii Militare Vest.

Potrivit acestuia, specialiștii Trupelor de Război Electronic ale unei armate de arme întrunite ale Regiunii Militare Vest au demonstrat posibilitățile complexului Palantin-K, în cadrul unui exercițiu desfășurat în poligonul Luzhskiy din Regiunea Leningrad, în timpul luptei cu aparatele de zbor fără pilot ale adversarului.

Echipajele complexului au desfășurat stațiile în cadrul executării unui exrcițiu al subunităților de tancuri, pe timpul verificării nivelului de pregătire pentru luptă pe anul de instrucție 2019. Complexul a fost desfășurat din marș, în mai puțin de 30 de minute, și a trecut la îndeplinirea misiunilor de descoperire, urmărire, blocare și suprimare a canalelor de comunicații.

În timpul exercițiului, echipajele complexului au determinat zona de acțiune și tipul de semnal folosit de aparatul de zbor al adversarului și au calculat locația operatorului, care conducea cvadrocopterul ce conținea o încărcătură explozivă.

În total, la verificarea de control a subunităților de război electronic și batalioanelor de tancuri au participat aproximativ 600 de militari și peste 150 de unități de armamente, tehnică militară și specială din cadrul unei armate de arme întrunite.

Primul complex Palantin-K din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a fost introdus în dotarea unei armate de arme întrunite a Regiunii Militare Vest în anul 2019 și este destinat pentru suprimarea sistemelor de comunicații existente și de perspectivă ale adversarului și pentru ducerea cercetării radioelectronice.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexul de război electronic Palantin-K a fost introdus în dotarea unui batalion de război electronic, care a fost format în anul 2019, în Regiunea Voronezh, în cadrul Armatei 20 arme întrunite – Voronezh a Regiunii Militare Vest.

Între altele, complexul este capabil “să orbească” adversarul pe unde scurte și ultrascurte și să-l priveze de comunicațiile celulare.

Materialul video poate fi vizualizat la următoarele adrese:

https://tvzvezda.ru/news/opk/content/2019107158-0Un18.html

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=qVBxEIkU-mI.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s