În dotarea Flotei ruse din Marea Baltică a fost introdusă o nouă navă purtătoare de rachete Kalibr

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 12.10.2019, în cadrul Bazei Navale – Baltiysk, s-a desfășurat ceremonia de arborare a drapelului Forțelor Navale pe noua navă mică purtătoare de rachete Sovetsk, Proiect 22800, clasa Karakurt, construită la Șantierul Naval Pella, pentru Flota rusă din Marea Baltică (FRMB).

La ceremonie au participat reprezentanți ai Comandamentului FRMB, ai întreprinderii producătoare, precum și militari ai marii unități de nave și vedete purtătoare de rachete, în compunerea căreia a fost introdusă nava. În timpul intonării imnului Federației Ruse, pe navă a fost arborat drapelul Sfântului Andrei.

Acest eveniment a fost precedat de finalizarea, cu succes, a programului de teste de marș de uzină și teste de stat, timp în care, au fost verificate toate sistemele și armamentele navei. Ulterior, Comisia de stat de recepție a navei a semnat actul de primire a navei mici purtătoare de rachete de la întreprinderea producătoare în compunerea Forțelor Navale ale Federației Ruse. Prin ordin al comandantului-șef al Forțelor Navale, nava mică purtătoare de rachete Sovetsk a fost inclusă în compunerea de luptă a FRMB și va desfășura serviciul în cadrul marii unități de nave și vedete purtătoare de rachete a Bazei Navale – Baltiysk.

Trebuie menționat faptul că Sovetsk este a doua navă din cadrul acestui proiect introdusă în dotarea FRMB. Prima navă, Mytishchi, a intrat în compunerea FRMB în luna decembrie 2018.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Sovetsk este dotată cu rachete de croazieră de tip Kalibr.

După introducerea acesteia în înzestrare, FRMB dispune de patru paltforme purtătoare de rachete Kalibr: două nave mici purtătoare de rachetete Proiect 22800 (Mytishchi și Sovetsk) și două nave mici purtătoare de rachete Proiect 21631 (Zeleny Dol și Serpukhov).

Cele mai multe platforme purtătoare de rachete Kalibr se află, în prezent, în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), respectiv 13 (șase submarine Proiect 636.3, trei fregate Proiect 11356, două nave mici purtătoare de rachete Proiect 21631 și două nave de patrulare Proiect 22160). De asemenea, în dotarea Flotilei din Marea Caspică, se află patru platforme purtătoare de rachete Kalibr: fregata Daghestan și trei nave mici purtătoare de rachete Proiect 21631.

Toate cele 21 de nave de suprafață și submarine, care au în înzestrare complexe de rachete Kalibr-NK și Kalibr-PL, pot lovi ținte terestre de pe teritoriul României.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s