Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 se deplasează spre Republica Sud-Africană

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 21.10.2019, că două bombardiere strategice Tu-160 vor vizita Republica Sud-Africană (Africa de Sud).

“Un grup de aviație al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, format din două bombardiere strategice Tu-160 și două avioane de transport Il-62 și An-124 Ruslan va vizita Republica Sud-Africană”, se arată în comunicatul de presă.

“Scopul vizitei constă în dezvoltarea cooperării militare bilaterale și realizarea unor acțiuni de cooperare între Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse și Forțele Aeriene ale Republicii Sud-Africane. Desfășurarea activității va ajuta la creșterea pregătirii pentru luptă a personalului navigant din cele două țări”, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării.

“Relațiile multilaterale de prietenie dintre Federația Rusă și Republica Sud-Africană sunt construite în spiritul parteneriatului strategic și al înțelegerii reciproce”, se mai arată în comunicatul de presă.

Anterior, Forțele Naționale de Apărare sud-africane anunțaseră că marți două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 vor sosi în vizită în Republica Sud-Africană.

Vizita se desfășoară la invitația Forțelor Aeriene ale Republicii Sud-Africane. Luni, 21.10.2019, se așteaptă sosirea în țară a celor două avioane militare rusești de transport An-124 Ruslan și Il-62.

Avioanele strategice rusești Tu-160 vor ateriza la Baza Aeriană Waterkluf din capitala Africii de Sud, Pretoria, pe 22 octombrie, la ora locală 06.30 (07.30 ora Moscovei). Escortarea bombardierelor rusești în spațiul aerian al țării va fi asigurată de avioane de vânătoare Gripen și Hawk ale Forțelor Aeriene ale Republicii Sud-Africane.

În luna decembrie 2018, două bombardiere strategice rusești Tu-160 au fost redislocate pentru câteva zile în Venezuela. Acestea au efectuat zboruri deasupra acvatoriului Mării Caraibilor și au desfășurat exerciții cu avioane de vânătoare din Venezuela.

În august 2019, două bombardiere strategice Tu-160 au fost redislocate pe un aerodrom din Chukotka, în apropierea graniței cu SUA.

Bombardierele strategice Tu-160, împreună cu bombardierele Tu-95MS, reprezintă componenta aeriană a Triadei Nucleare a Federației Ruse.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în prezent, reprezentanții Ministerului rus al Apărării nu au postat materiale video referitoare la zborul bombardierelor strategice Tu-160 în Republica Sud-Africană. Probabil, acest lucru se va întâmpla pe 22.10.2019, după aterizarea avioanelor la Pretoria.

Ca o primă apreciere se poate remarca faptul că misiunea seamănă în mod izbitor cu cea efectuată în Venezuela în luna decembrie 2018. Și atunci, grupul aerian rus a fost format din două bombardiere strategice Tu-160 și două avioane militare de transport Il-62 și An-124 Ruslan. Avioanele de transport au sosit în Venezuela cu o zi înaintea bombardierelor strategice.

 Cele două bombardiere Tu-160 deplasate în Venezuela au fost Nikolay Kuznetsov (număr de înregistrare RF-94100) și Vasily Reshetnikov (număr de înregistrare RF-94102).

Bombardierele au sosit în Venezuela pe 10.12.2018, au efectuat un zbor de patrulare deasupra Mării Caraibilor pe 12.12.2018, iar pe 14.12.2018 au decolat spre Federația Rusă.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s