Crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord a ieșit din Marea Mediterană

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 23.10.2019, detașamentul de nave de luptă și auxiliare, condus de crucișătorul Mareșal Ustinov, a trecut la îndeplinirea de misiuni în Oceanul Atlantic.

Anterior, pe 22 octombrie, detașamentul de nave al Flotei de Nord a încheiat executarea misiunilor în Marea Mediterană și a trecut prin Strâmtoarea Gibraltar, ieșind în Oceanul Atlantic.

În afară de crucișătorul Mareșal Ustinov, din detașament mai fac parte remorcherul de salvare SB-406 și petrolierul Viazma.

Pe timpul navigării în partea de est a Oceanului Atlantic, echipajul crucișătorului Mareșal Ustinov a executat o serie de antrenamente pentru paza și apărarea detașamentului de nave pe timpul traversării mării, inclusiv de apărare antiaeriană și apărare antisubmarin.

Crucișătorul Mareșal Ustinov a îndeplinit misiuni în Marea Mediterană începând din 22 august. Marinarii Flotei de Nord au executat o serie de exerciții și au vizitat Algeria, Egiptul, Turcia și Grecia. De asemenea, navele auxiliare au efectuat escale în Cipru și Grecia.

Navele au plecat din Baza Navală – Severomorsk pe 03 iulie, pentru participarea la Parada Navală Principală a Forțelor Navele din Sankt Petersburg. După paradă, echipajul crucișătorului a participat la exercițiul Scutul oceanului-2019 al Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Din momentul plecării din Severomorsk, navele au parcurs peste 19.000 de mile marine.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Crucișătorul Mareșal Ustinov este una dintre cele trei nave Proiect 1164 aflate în dotare Forțelor Navale.

În timp ce crucișătorul Moscova al Flotei din Marea Neagră se află în reparații la Sevastopol, crucișătorul Variag al Flotei din Oceanul Pacific a lansat, pe 14.09.2019, o rachetă de croazieră cu complexul Vulkan în acvatoriul Oceanului Pacific.

Marșul navelor Flotei de Nord reprezintă a treia misiune de amploare desfășurată în perioada 2018-2019 de nave de luptă ale acestei flote.

Primul marș de lungă durată a fost efectuat de distrugătorul Severomorsk, iar cel de-al doilea de fregata Amiral Gorshkov.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s