Fregata Amiral Essen a Flotei ruse din Marea Neagră a executat un exercițiu de distrugere a dronelor

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 23.10.2019, echipajul fregatei Amiral Essen a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a efectuat un exercițiu planificat de apărare antiaeriană, cu  executarea elementelor de descoperire și respingere a atacurilor țintelor aeriene de dimensiuni reduse și care zboară la joasă altitudine ale adversarului convențional.

Rolul adversarului aerian a fost jucat de subunități dotate cu aparate de zbor din compunerea FRMN, dislocate în Peninsula Crimeea.

Potrivit planului exercițiului, echipajele de apărare antiaeriană ale navei, care îndeplineau misiuni potrivit destinației în acvatoriul Mării Negre, au descoperit o mulțime de ținte necunoscute aflate la joasă altitudine, calsificate drept aparate de zbor fără pilot. La ordin, mijloacele de apărare antiaeriană ale fregatei au fost aduse în stare de întrebuințare.

După identificarea obiectelor ca aparținând adversarului, aparatele de zbor fără pilot au fost distruse cu ajutorul mijloacelor de apărare antiaeriană ale navei.

Exerciții de respingere a atacului cu drone ale adversarului convențional sunt desfășurate în mod regulat de către marile unități de nave și unitățile militare de coastă ale FRMN, în cooperare cu subunitățile de aparate de zbor fără pilot.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Essen, purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol, fiind una din cele trei nave Proiect 11356 livrate FRMN în ultimii ani.

Dronele, care au jucat rolul adversarului, aparțin, probabil, escadrilei de aparate de zbor fără pilot din compunerea Regimentului 318 Aviație Mixtă – Kacha din cadrul Aviației Navale a FRMN. În dotarea escadrilei se află drone de tip Forpost.

De asemenea, în compunerea unor mari unități ale Corpului 22 Armată – Simferopol din cadrul Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMN se află companii de UAV-uri, dotate cu drone Orlan-10.

Lupta împotriva dronelor exersată în cadrul structurilor Regiunii Militare Sud se bazează pe lecțiile învățate în Siria, unde bazele ruse de la Tartus și Hmeimim sunt atacate în mod curent de aparate de zbor fără pilot.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s