Complexele de rachete și artilerie antiaerienă rusești Pantsir-S au executat trageri de luptă în Serbia

Grupul de asigurare informațională al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a anunțat, pe 28.10.2019, că, în cadrul exercițiului comun de apărare antiaeriană Scutul slav-2019, subunități rusești dotate cu complexe de rachete și artilerie antiaerienă Pantsir-S au desfășurat un marș de 170 de kilometri într-un nou raion de poziție și au executat trageri de luptă în poligonul Pasulyansk-Levada.

În timpul tragerilor, echipajele de luptă ale complexelor Pantsir-S au distrus două ținte terestre și două ținte aeriene, care au imitat tehnica de luptă a adversarului.

Exercițiul ruso-sârb de apărare antiaeriană Scutul slav-2019 se desfășoară pentru prima dată și include două etape. Prima etapă a fost executată în luna septembrie în cadrul Centrului de pregătire și întrebuințare în luptă al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse din Regiunea Astrakhan.

La a doua etapă a exercițiului comun participă complexe de apărare antiaeriană de tip S-400 și complexe de rachete și artilerie Pantsir-S aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, precum și complexe de rachete antiaeriene Neva-M1T și KUB-M aparținând Forțelor Aeriene și de Apărare Antiaeriană ale Serbiei.

În cadrul exercițiului Scutul slav-2019 sunt desfășurate activități de cooperare între subunitățile de apărare antiaeriană ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse și Forțelor Aeriene și de Apărare Antiaeriană ale Serbiei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Etapa a doua a exercițiului ruso-sârb Scutul slav-2019 se desfășoară în perioada 23-29.10.2019. În cadrul acestuia, în cadrul Bazei Aeriene – Batajnica a fost constituită o grupare comună de apărare antiaeriană.

Din partea Federației Ruse, la exercițiu participă un divizion de rachete antiaeriene de tip S-400 Triumf și o baterie de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

Trebuie menționat faptul că forțele și mijloacele de apărare antiaeriană rusești dislocate în Serbia reprezintă “o jumătate de regiment” de rachete antiaeriene S-400. Regimentele de acest tip, operaționalizate în ultimii ani în cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, sunt formate din două divizioane de rachete antiaeriene S-400 și un divizion de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S. Participarea la operația militară din Siria a confirmat faptul că alegerea făcută de specialiștii militari ruși pentru combinarea celor două tipuri de complexe a fost una corectă. Potrivit opiniilor acestora tandemul reprezentat de S-400 și Pantsir-S este unul dintre cele mai eficiente din lume.

Președintele sârb, Aleksandar Vučić, a vizitat, pe 25.10.2019, raionul de desfășurare a exercițiului și a apreciat complexele rusești de apărare antiaeriană S-400 și Pantsir-S. Acesta a confirmat interesul Serbiei pentru complexele de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S, precizând că partea sârbă a achiziționat un complex de acest tip. “După cum știți, am cumpărat, am comandat un complex Pantsir-S și îl așteptăm curând în țara noastră. Un sistem fantastic, care surprinde toate obiectele zburătoare, în special vehiculele aeriene fără pilot și rachetele de croazieră aflate la o distanță de până la 80 de kilometri, vede toate acestea și este foarte dificil să-i bruiezi radarele”, a spus Vučić.

Postul de televiziune rus Zvezda a prezentat un material video despre exercițiul Scutul slav-2019. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/2019102849-K1VK6.html.

De asemenea, cotidianul Izvestia a prezentat un material video despre tragerile executate de complexele Pantsir-S. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://iz.ru/936869/2019-10-28/poiavilos-video-unichtozheniia-pantcirem-s-tceli-na-ucheniiakh-v-serbii.

Surse: mil.ru, tvzvezda.ru, iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s