Submarinul Kolpino și dragorul Zhelazniakov ale FRMN au depășit un baraj de mine

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 01.11.2019, echipajele submarinului Kolpino și dragorului maritim Zhelezniakov ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), au executat un exercițiu comun de depășire a unui raion minat de către adversarul convențional.

Potrivit planului exercițiului, submarinul a ieșit din imersiune într-un raion situat în apropierea unei zone minate anterior de către adversar. Pentru asigurarea trecerii acestuia prin câmpul minat, în raion a sosit dragorul maritim Zhelezniakov, al cărui echipaj a întrebuințat echipamentele specifice și a permis trecerea submarinului, la suprafața apei, prin zona periculoasă.

La exercițiu a participat și echipajul unui elicopter de căutare-salvare de tip Ka-27PS al Aviației navale a FRMN, care a escortat submarinul în timpul depășirii barajului de mine.

După traversarea raionului minat, submarinul Kolpino s-a scufundat din nou și a continuat desfășurarea de misiuni potrivit destinației, în imersiune.

Exercițiul s-a desfășurat într-un poligon de instrucție din acvatoriul Mării Negre, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă a forțelor FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul B-271 Kolpino aparține Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk, iar dragorul maritim Zhelezniakov face parte din grupul tactic de dragoare al Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk. Ambele brigăzi sunt incluse în cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

Submarinul B-271 Kolpino a ieșit pe mare pe 07.10.2019, împreună cu alte nave de luptă și auxiliare ale FRMN, între care și fregata Amiral Essen. Acestea au desfășurat o serie de exerciții comune și au executat trageri de luptă. Între altele, pe 09.10.2019, submarinul B-271 Kolpino a executat lansări de rachete de tip Kalibr asupra unor ținte terestre și navale.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video de la exercițiul din 01.11.2019. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/2019111617-LhJ0v.html.

Surse: mil.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s