Federația Rusă a executat un atac masiv asupra unor ținte din provincia siriană Idlib

Forțele Armate ale Federației Ruse au executat, pe 01.11.2019, un atac masiv asupra unei fortărețe a jihadiștilor din raionul localității Jisr al-Shugur din Siria. Această așezare este situată pe teritoriul provinciei Idlib, care este controlată, în cea mai mare parte, de luptătorii pro-turci.

Astfel, adversarul a experimentat efectele complexelor dotate cu rachete de croazieră și ale mijloacelor de distrugere de aviație.

“Forțele Navale ale Federației Ruse au lansat câteva rachete asupra pozițiilor jihadiștilor din Jisr al-Shugur, provocând o serie de ezplozii, care s-au auzit în toată zona de la granița cu Turcia”, se arată într-un comunicat de presă publicat de agenția Al-Masdar News.

Simultan, în zonă se află trupe guvernamentale siriene, care execută foc cu rachete și artilerie, încercând să blocheze rutele de aprovizionare pentru militanții din vestul proviciei Idlib.

După cum a informat Al-Masdar News, atacul masiv al Federației Ruse reprezintă un răspuns la atacul executat pe 31 octombrie asupra Bazei Aeriene – Hmeimim. Apărarea antiaeriană rusă a interceptat mai multe ținte ale adversarului, care au fost observate zburând spre aceată bază. Se presupune că au fost distruse drone ale adversarului, care încercau să treacă prin perimetrul din nord-estul obiectivului militar. Un scurt material video despre acestea a fost publicat de rețeaua de știri Jableh.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cu excepția topwar.ru, nicio altă sursă rusească nu a prezentat informații pe acest subiect.

Informația însă pare credibilă, fiind în conformitate cu evoluțiile înregistrate în Siria. Cele două baze militare rusești de la Hmeimim și Tartus sunt atacate în mod frecvent cu drone ale militanților sirieni. De regulă, partea rusă ripostează cu atacuri aeriene împotriva zonelor din care se descoperă că au provenit dronele. De regulă, este vorba despre obiective din provincia Idlib, singura provincie din Siria care nu se află sub controlul forțelor guvernamentale.

Probabil, atacul a fost executat cu avioane de bombardament de la Baza Aeriană Hmeimim, posibil de tip Su-34, și cu rachete de croazieră de tip Kalibr de pe navele de luptă ale Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din estul Mării Mediterane.

Întrebuințarea rachetelor de tip Kalibr ar fi o premieră în ultimul timp. În perioada octombrie 2015 – noiembrie 2017, Forțele Navale ale Federației Ruse au lansat aproximativ 100 de rachete Kalibr asupra pozițiilor insurgenților din Siria. Ultima lansare a avut loc pe 03.11.2017, de pe submarinul Kolpino al Flotei ruse din Marea Neagră, aflat în estul Mării Mediterane. Submarinul a lansat atunci șase rachete de croazieră de tip 3M14K.

În prezent, în portul sirian Tartus și în estul Mării Mediterane se află trei paltforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr. Este vorba despre submarinele B-262 Stary Oskol și B-265 Krasnodar, precum și de fregata Amiral Makarov. Toate aparțin Flotei ruse din Marea Neagră.

Materialul video, cu distrugerea unei drone pe timp de noapte, poate fi vizualizat la adresa:

https://topwar.ru/164292-za-ataku-na-hmejmim-vmf-rossii-nanes-udar.html.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s